Κυκλαδίτικη “σφραγίδα”
- Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2014 - 06:10
Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών “Food Expo Greece” στην Αθήνα, με την οργανωμένη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των παραγωγών από το νομό.
“Πύλη” για συνεργασίες
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στήριξε για μια ακόμα φορά έμπρακτα και πολύπλευρα την παρουσία παραγωγών – μελών του στην εν λόγω έκθεση (15-17 Μαρτίου, Metropolitan Expo, Αθήνα), καθώς στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού των ενεργειών προβολής/υποστήριξης των Κυκλαδικών παραγωγών και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων (καθώς και του Δικτύου Aegean Cuisine) έφερε κάποια από τα πιο εκλεκτά προϊόντα της Κυκλαδικής γης - παραδοσιακά τυριά, Π.Ο.Π. όσπρια, μοναδικά ηδύποτα, χειροποίητες πίττες, γλυκά κουταλιού, artisanal ζύθο - στο «πιάτο» αγοραστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ειδικότερα, την Κυριακή 16 Μαρτίου το απόγευμα μέσα στην έκθεση πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.), το δίκτυο 62 εισαγωγέων που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης και προμηθεύουν οργανωμένες εταιρείες λιανικής, χονδρεμπορίου, αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και 5,500 εστιατόρια στην Ευρώπη.
Η εκδήλωση αυτή, που είχε αρχικά σχεδιαστεί για να λάβει χώρα στη Σύρο, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με στόχο να φέρει σε επαφή όσους περισσότερους Κυκλαδίτες παραγωγούς με τους 32 παρόντες εισαγωγείς του Συνδέσμου σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για πολλαπλές συνέργειες. Με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων Κυκλαδιτών παραγωγών και μελών του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αριστοτέλης Καρβέλας, παρουσίασε τη φιλοσοφία, τους στόχους και δράσεις του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ.
Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, τόνισε τη συνεχή δέσμευση του Επιμελητηρίου για την αποτελεσματική ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, μέσα από πολλαπλά κανάλια προώθησης και προβολής. Στη συνέχεια οι Κυκλαδίτες παραγωγοί παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και ακολούθησε συζήτηση σε σχέση με τα κύρια βήματα εξαγωγικού σχεδιασμού καθώς και βασικές προϋποθέσεις εξαγωγικής δραστηριότητας για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να διεισδύσουν σε αγορές του εξωτερικού αλλά και να ενισχύσουν την εγχώρια παρουσία τους.
Υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων
Η μορφή της συνεργασίας αυτής, τόσο από πλευράς του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όσο και από πλευράς ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, προσβλέπει στην υποστήριξη μικρών /πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και επιχειρήσεων που ξεκινούν τώρα, σε ότι αφορά στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα προβεί επιπλέον σε συγκεκριμένες ενέργειες ενίσχυσης της δικτύωσης, τόσο μεταξύ παραγωγών και μελών ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που παρευρέθησαν στην έκθεση όσο και μεταξύ όλων των Κυκλαδιτών παραγωγών – μελών που ενδιαφέρονται να δικτυωθούν με το σύνολο των εισαγωγέων του Συνδέσμου, ανεξαρτήτου μεγέθους, μεγιστοποιώντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης ωφέλιμων επιχειρηματικών συνεργασιών στις διεθνείς αγορές.
Σημειώνεται πως, “η 1η Food Expo Greece σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 350 εκθέτες, 150 διεθνείς αγοραστές από το εξωτερικό και περισσότερους από 20 χιλιάδες επισκέπτες στο τριήμερο της λειτουργίας της. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των παραγωγών –μελών του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου “Ανάδειξη της γαστρονομίας και της κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες” της Πράξης “Προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Σύρος: Aνανέωση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
19 Νοε. 2024 - 13:06 - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των γραφείων ενόψει εκλογών
14 Νοε. 2024 - 10:21 - Γιάννης Ρούσσος: "Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων"
13 Νοε. 2024 - 11:16 - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σημαντικές προθεσμίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
5 Νοε. 2024 - 17:50 - Μοναδικός υποψήφιος για το Επιμελητήριο Κυκλάδων ο Γιάννης Ρούσσος
31 Οκτ. 2024 - 6:20