Γαστρονομικό ταξίδι ξένων δημοσιογράφων στην Πάρο

Επίσκεψη στη Πάρο πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα (10-12/9) εφτά δημοσιογράφοι, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι, IFWTWA (International Food, Wine and Travel Writers Association (http://ifwtwa.org). Η IFWTWA θεωρείται εκ των πλέον καθιερωμένων διεθνών ενώσεων που καινοτομεί συνδυάζοντας τη  γαστρονομία με τον τουρισμό.  

Το πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώθηκε με στόχο να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι μια διαφορετική Πάρο, δίνοντας έμφαση στην πλούσια ιστορία, την παράδοση και τη γαστρονομία του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο νησί επισκέφθηκαν, εκτός των άλλων, παραδοσιακό ξυλόφουρνο και «καζάνι» παραγωγής σούμας, παρακολούθησαν μαγείρεμα παριανής ρεβυθάδας στο σκούνταυλο και τρύγο, συμμετείχαν σε πάτημα σταφυλιών σε παραδοσιακό πατητήρι και δοκίμασαν τα ιδιαίτερα προϊόντα της Παριανής Γής όπως κρασί, σούμα, ξυνομυζήθρα, ατζούρια, πετιμέζι, σύκα σαμωτά, σταφύλια, κ.α.

Οι δημοσιογράφοι αποκόμισαν τις θετικότερες εντυπώσεις από το νησί της Πάρου, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν την τοπική κουζίνα καθώς επίσης και την παριανή φιλοξενία και ζεστασιά.  

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί το ξενοδοχείο «Polos» για την φιλοξενία των δημοσιογράφων,  το εστιατόριο «Μάριο» στο λιμανάκι της Νάουσας και την ταβέρνα «Τσιτσάνης» στην πλατεία του Προδρόμου για την προσφορά γεύματος.

Τέλος ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την κ. Βασιλική Ρούσσου και τον κ. Βλάση Ρούσσο για την παρουσίαση της ρεβυθάδας, τους κυρίους Γεώργιο Τριπολιτσιώτη (Πολύστροφος) και Παναγιώτη Γαβαλά για την παρουσίαση παραδοσιακού πατήματος σταφυλιών, τις κυρίες Βασιλική και Χριστίνα Παυλάκη, τον κ. Νικόλα Στεφάνου και την κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη για την αμέριστη βοήθειά τους.

Ετικέτες: