“ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ” ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 120 ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ζητούν 100 ευρώ/μέρα για την κάλυψη των πάγιων εξόδων

  • Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021 - 06:27

Μετά από την τελευταία επίσημη ανακοίνωση στις 2/1/2021 για το κλείσιμο των καταστημάτων οι Έμποροι-Καταστηματάρχες Σερρών συνέταξαν ένα έγγραφο που περιγράφει επακριβώς τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν τεθεί λόγω των αλλεπάλληλων 'lockdown'.

Σε γραπτό αίτημα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου Σερρών αναφέρουν:

Η ανοιξιάτικη σεζόν έφυγε χωρίς έσοδα, η χειμερινή παρομοίως. Τα εμπορεύματά είναι πληρωμένα και «μπλοκαρισμένα» μέσα στα καταστήματά Είναι εμπορεύματα μόδας και δεν μπορούν να διατεθούν την επόμενη season ή τον επόμενο χρόνο και παλιώνουν, με αποτέλεσμα ολοένα να αυξάνεται το stock εμπόρευμα, που δεν μπορεί να διατεθεί.

Εκτός από αυτό, παρόλο που δόθηκε

αναβολή 75 ημερών για την κάλυψη των τρεχουσών επιταγών μας, με τον τρόπο λειτουργίας των μικρών μας καταστημάτων είναι αδύνατο να πληρωθούν οι επιταγές του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Αξίζει να υπογραμμιστεί μάλιστα ότι ως προνοητικές πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, είχαν κιόλας μεριμνήσει να μειώσουν τις παραγγελίες. Η κρατική οικονομική ενίσχυση επιστρεπτέων προκαταβολών 1,2,3 δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες καθώς ουσιαστικά επρόκειτο για δάνειο. Από την άλλη, το 4ο και 5ο πακέτο στήριξης δεν είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεών

Ζητούν:

Κάλυψη του 80% των τιμολογίων τους για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο & Δεκέμβριο

Για κάθε μία πολύ μικρή επιχείρηση λιανεμπορίου ένα ενιαίο ποσό ενίσχυσης 3.000 ευρώ για κάθε έναν μήνα που χάθηκε και θα χαθεί από δω και στο εξής. Ουσιαστικά ζητούν 100 ευρώ/μέρα, ποσό το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των πάγιων εξόδων (ενδεικτικά: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ, λογιστήριο, τράπεζες-pos, μεταφορικά έξοδα, αναλώσιμα, κλπ) και την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Επιπλέον αναστολή των επιταγών για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες

Μείωση του ποσοστού πληρωμής των ενοικίων για τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο (Το 60% είναι υπερβολικό ποσό για κλειστές επιχειρήσεις με μηδενικά έσοδα!)

Πάγωμα των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες & φορολογικές ρυθμίσεις

Μάλιστα, ζητούν άμεσα και μία συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, κο. Π. Σπυρόπουλο, καθώς και με τον Περιφερειάρχη, κο. Κ. Τζιτζικώστα με παρούσα μια επιτροπή από τους καταστηματάρχες που υπογράφουν στο παρόν έγγραφο.