“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η φετινή τουριστική σεζόν

  • Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021 - 06:27

«Βαθιά ανάσα για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού» χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική σεζόν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού Στράτος Ιωάννου σε δηλώσεις του στην «Τοπική Φωνή».

«Η δυναμική που καταγράφηκε γεννά συγκρατημένη αισιοδοξία. Πήγαμε πάρα πολύ καλά, με δεδομένο πάντα την πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες, η φετινή σεζόν ήταν καλύτερη από την περυσινή. Φαίνεται η παρτίδα να σώθηκε! Οπωσδήποτε η εικόνα δεν είναι η ίδια με αυτή προ κορωνοϊού, ωστόσο με βάσει τα δεδομένα η επισκεψιμότητα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική» τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Συγκρίνοντας με το 2019, το έτος δηλαδή πριν την πανδημία, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως «Ο φετινός Ιούνιος άγγιξε στο 50% τα επίπεδα του 2019  ενώ δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον Ιούνιο του 2020 καθώς τα καταλύματα ήταν κλειστά. Ο Ιούλιος του 2021 άγγιξε το 80% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 και ο φετινός Αύγουστος έφτασε περίπου το 100% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριριφερειάρχη, καίριο ρόλο έπαιξε φέτος ο Κοινωνικός Τουρισμός, ενώ οι ξένοι επισκέπτες ήταν Ρουμάνοι καθώς έγινε μια επιθετική πολιτική από την Περιφέρεια Ηπείρου, Ιταλοί, Πολωνοί, Σκανδιναβοί, Σέρβοι, Σκοπιανοί αλλά και πολλοί Γερμανόφωνοι (Αυστρία, Ελβετία). Προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως με τους Βρετανούς τουρίστες που ήταν λιγότερο λόγω των συνθηκών.

Ο κ. Ιωάννου παρατήρησε πως φέτος στην περιοχή μας αυξήθηκε κατά 20% με 30% ο αριθμός των καταλυμάτων airbnb τα οποία επίσης παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα σε πληρότητες την θερινή περίοδο.

Κληθείς να μιλήσει για την εικόνα της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης χαρακτήρισε την Πρέβεζα ως το «ανερχόμενο τουριστικό αστέρι της χώρας».

«Έχουμε ακόμα επισκέπτες, και η φετινή σεζόν ήταν αρκετά καλή, πολύ καλύτερη από τις προσδοκίες. Εάν εξαιρέσουμε την Βρετανία, είχαμε πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες από Ιταλία και Βαλκάνια.

Ζήτηση υπάρχει ακόμη και για τον Σεπτέμβριο και προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων με την εξωστρέφεια και την προώθηση του προϊόντος, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε την Πρέβεζα σε έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμού.

Η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 90% και σε κάποιες περιπτώσεις το 100%» είπε ο κ. Χαλκίδης.

Επισήμανε ακόμη ότι «Οφείλουμε να παλέψουμε και για τα προβλήματα που παραμένουν, όπως η σύνδεση της Πρέβεζας με τους οδικούς άξονες, Εγνατία και Ιόνια Οδό αλλά και την ανάγκη βελτίωσης του οδικού άξονα Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας όπου σημειώνονται κάθε τόσο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Επίσης πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την επάνδρωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας, αλλά και για το αίτημα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου. Οι μονάδες Υγείας είναι βασικό πρωτίστως για την υγεία των πολιτών αλλά και για την αύξηση της επισκεψιμότητας» ανάφερε ο κ. Χαλκίδης.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Πρέβεζας μιλούν για έναν καλό Αύγουστο και προσδοκούν την παράταση της τουριστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες) ώστε να ανακτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τις απώλειες του 2020.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Πρέβεζας "συμπαρέσυρε" την αύξηση του τζίρου της εστίασης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης. Όπως σημείωσε «Η Πρέβεζα είχε πάρα πολύ κόσμο, Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Οι υψηλές θερμοκρασίες βέβαια έπαιξαν ένα ρόλο καθώς ο κόσμος παρέμενε στις παραλίες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες και στη συνέχεια επέλεγε να διασκεδάσει σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης επισημαίνοντας πως ο κόσμος πρέπει άμεσα να εμβολιαστεί.