Κατασκευή μακέτας από τους μαθητές της Ε’ Τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος του Virtual School, του ΑΕΤΜΑ Lab του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας μαθαίνει για τις φυσικές καταστροφές

Τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας με θέμα την προστασία από φυσικές καταστροφές, θα εξυπηρετήσει η εντυπωσιακή αναπαράσταση ενός διώροφου σχολείου- δημιουργία εννέα μαθητών της Ε’ Τάξης.

Υπενθυμίζεται πως, το πιλοτικό πρόγραμμα του Virtual School, του ΑΕΤΜΑ Lab του Διεθνούς  Πανεπιστημίου Ελλάδος, εστιάζει στις αντιδράσεις των παιδιών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών.

Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, τυφώνες, ηφαιστειακές εκρήξεις και κατολισθήσεις είναι φυσικά φαινόμενα που υπάρχουν από τις αρχές της ανθρώπινης ιστορίας. Ωστόσο, η γρήγορη αύξηση του πληθυσμού, η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος, η αυξανόμενη φτώχεια και άλλοι παράγοντες συνέβαλαν στην πρόκληση μεγάλων καταστροφών. Αποτέλεσμα αυτών, τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, η καταστροφή των υποδομών και των περιουσιών των ανθρώπων και ο κίνδυνος των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για τους τρόπους μείωσης της επικινδυνότητας στο σχολικό περιβάλλον.

Μεράκι και φαντασία

Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάστηκε μια μακέτα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, από όλα τα παιδιά της Ε’ τάξης.

Η Αλεξάνδρα, ο Βασίλης, ο Γιάννης Φρ., η Θέλξη, η Ιωάννα, η Μαίρη, η Φανή, ο Φίλιππος και ο Φραγκίσκος μέτρησαν, υπολόγισαν, χάραξαν, έκοψαν, ζωγράφισαν, κόλλησαν, συναρμολόγησαν και διακόσμησαν τη μακέτα, με αστείρευτο μεράκι και φαντασία.

Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων των μαθητών και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Μαρίας Ιωσηφίδου, που πραγματοποιούνται τα σαββατοκύριακα στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου.

 Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου, ενώ η μακέτα θα αξιοποιηθεί μελλοντικά και για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων και σε άλλες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.