Στα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer

Διαχρονική ιστορική και εκπαιδευτική συνεργασία

Διονύσης Μεσσάρης: "Αποτελεί ύψιστη τιμή η επίσκεψή της κα. Laurence Auer στα εκπαιδευτήριά μας"

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer, υποδέχθηκαν μαθητές, καθηγητές και διοίκηση των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου.

Η τόσο σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ιστορικής και εκπαιδευτικής σύνδεσης μεταξύ της Γαλλίας και των Ελληνογαλλικών σχολείων στην Ελλάδα.

Για ύψιστη τιμή που φανερώνει τη διαχρονική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, έκανε λόγο στην "Κοινή Γνώμη" ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ στη Σύρο, Διονύσης Μεσσάρης.

Ξεναγήθηκε στους χώρους των εκπαιδευτηρίων

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer υποδέχθηκαν στους χώρους των εκπαιδευτηρίων χθες το πρωί, ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ στη Σύρο, Διονύσης Μεσσάρης, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Γεώργιος", Μαργαρίτα Δεναξά, καθώς και η διευθύντρια του Βαμβακαρείου Γυμνασίου, Μέλπω Γαβριήλ.

Να σημειωθεί ότι η κα. Laurence Auer επισκέφθηκε τη Σύρο με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο νησί, προς τιμήν του Συριανού Δημητρίου Βικέλα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στη Γαλλία και λίγες ημέρες πριν την αφή της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Δημήτριος Βικέλας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιλεάνα Κλοκώνη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα εκπαιδευτήρια, η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στη γαλλική γλώσσα με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ανταλλάσσοντας απόψεις τόσο για το εκπαιδευτικό σύστημα, όσο και για την κουλτούρα των δύο χωρών. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία των μαθητών προσέφεραν στην κα. Laurence Auer μία ανθοδέσμη, η οποία περιείχε τα χρώματα της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους των εκπαιδευτηρίων και συγκεκριμένα στις αίθουσες του βρεφονηπιακού σταθμού "Η Φωλιά", του νηπιαγωγείου "Ο Άγιος Γεώργιος", του Δημοτικού Σχολείου, του Βαμβακάρειου Γυμνασίου και λυκείου, ενώ συναντήθηκε και με φοιτήτριες των παιδαγωγικών σχολών της Γαλλίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τα ΔΕΛΑΣΑΛ τα τελευταία τρία χρόνια.

"Αποτελεί μία ξεχωριστή επίσκεψη για τα εκπαιδευτήρια μας"

Εκτός από την περιήγησή της στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Laurence Auer, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον γενικό διευθυντή των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ στη Σύρο, Διονύση Μεσσάρη, πάνω σε θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας με τα Ελληνογαλλικά σχολεία, στα οποία ανήκουν και τα εκπαιδευτήρια των ΔΕΛΑΣΑΛ, αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης.

Η πρέσβειρα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το εκπαιδευτικό σύστημα που προσφέρουν τα Λασαλιανά σχολεία, υποσχόμενη ότι θα βρίσκεται στη διάθεση των ΔΕΛΑΛΑλ Σύρου, για κάθε θέμα που άπτεται στη βελτίωση της εκπαίδευσης των ελληνογαλικών σχολείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεσσάρης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε στην εφημερίδα, ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά τόσο του ίδιου, όσο και του διδακτικού προσωπικού και ιδιαίτερα των μαθητών, που επισκέφθηκε τις σχολικές εγκαταστάσεις η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ στη Σύρο, προσέφερε μία αναμνηστική πλακέτα στην κα. Laurence Auer.

Σύντομο βιογραφικό της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα

Η Laurence AUER, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1959.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας, Αραβικής γλώσσας και λογοτεχνίας

Σταδιοδρομία:

2020-2023 Έκτακτη και Πληρεξούσια Πρέσβειρα στο Βουκουρέστι

2017-2020 Διευθύντρια Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Έρευνας και Δικτύων, υπουργείο Εξωτερικών

2016-2017 Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2013-2016 Έκτακτη και Πληρεξούσια Πρέσβειρα στα Σκόπια

2010-2013 Γενική Γραμματέας, Γαλλικό Ινστιτούτο Παρισίων

2006-2010 Διευθύντρια, Γαλλικό Ινστιτούτο Μ. Βρετανίας

2003-2006 Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Προεδρία της Δημοκρατίας

2002-2003 Σύμβουλος του Γραφείου Υπουργού

2000-2002 Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, υπουργείο Εξωτερικών

1999-2000 Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

1995-1999 Υπεύθυνη Υποθέσεων Ευρω-μεσογειακής Εταιρικής Σχέσης, DG Relex

1991-1995 Σύμβουλος, Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στην ΕΕ, Βρυξέλλες

1988-1991 Σύμβουλος του Γραφείου Υφυπουργού Περιβάλλοντος

1985-1988 Αρμόδια Περιβαλλοντικών Θεμάτων, υπουργείο Εξωτερικών

Τιμητικές διακρίσεις:

Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής

Ιππότης του Εθνικού Τάγματος Αξίας

Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών