Ο Ν. Συρμαλένιος για εκπαιδευτικά ζητήματα

Στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο της επικαιρότητας διατηρεί ο βουλευτής Κυκλάδων της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Συρμαλένιος, "το ξήλωμα της Τεχνικο - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης" μέσω δημόσιας παρέμβασής του.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Συρμαλένιος δηλώνει την αντίθεσή του με τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης, λέγοντας πως, "Είναι φανερό πλέον ότι επιχειρείται η αποχώρηση του κράτους από την εκπαίδευση αργά και σταθερά: σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να είναι φθηνή, ευέλικτη και παρεχόμενη από ιδιώτες. Η έλευση μεταγυμνασιακών ιδιωτικών ΙΕΚ θα αντικαταστήσει τις καταργούμενες ειδικότητες των δημοσίων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Αυτά για τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας. Για τους νησιώτες μαθητές, το αποτέλεσμα θα είναι είτε να εγκαταλείψουν τα σχολεία είτε να μεταναστεύσουν σε κάποιο αστικό κέντρο".

Μάλιστα, επισημαίνει πως πρόκειται για ένα γεγονός που αφορά το σύνολο των πολιτών, τους οποίους καλεί "να διεκδικήσουν το σχολείο θεωρίας και πράξης που θα παρέχει στους μαθητές μία ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση με έναν ενιαίο σχεδιασμό που θα είναι μακριά από τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης".