«Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ»

Υπεγράφη το μνημόνιο, αναμένουμε το ΤΑΙΠΕΔ

  • Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2020 - 06:31

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, το σχέδιο Μνημονίου μεταξύ του Δήμου και της ΟΛΗΓ ΑΕ για τη διαχείριση της παραλίας του Δρεπάνου. Σύμφωνα με το μνημόνιο και τις παρατηρήσεις που έγιναν από το Δήμο σε αυτό, η διαχείριση του Δρεπάνου, περνάει προσωρινά στο Δήμο, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη συντήρησης, καθαρισμού και εκμετάλλευσης ολόκληρου του χώρου μέχρι και το Μακρυγιάλι, εισπράττοντας τα όποια ενδεχόμενα έσοδα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής  παραχώρησης της λεγόμενης «χερσαίας» ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Με το μνημόνιο αυτό, όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο ο Δήμαρχος Γ. Λώλος, όσο και η πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ Ρεγγίνα Δηλαβέρη, «έρχεται να τακτοποιηθεί προσωρινά ένα θέμα, που εκκρεμεί από το 2002» και έχει προκαλέσει κατά καιρούς, αλλά και πρόσφατα, εντάσεις στις σχέσεις του Δήμου με τον Οργανισμό.

Το μνημόνιο υπερψήφισε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ και καλώντας τη Δημοτική Αρχή να καλέσει την κοινωνία σε εγρήγορση, καθώς όπως σημείωσε, δεν υπάρχει πιά χρόνος και η Ηγουμενίτσα κινδυνεύει να γίνει πόλη χωρίς παραλιακό μέτωπο, αν δε διεκδικηθεί και αποδοθεί άμεσα αυτό στο Δήμο.

Το μνημόνιο καταψήφισαν οι παρατάξεις των κ. κ. Ι. Γόγολου και Θ. Δημητρίου, καθώς θεώρησαν ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και άλλους χώρους της πόλης που σήμερα είναι στη διαχείριση της ΟΛΗΓ ΑΕ όπως το παραλιακό μέτωπο και ο ποδηλατόδρομος.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος της ΟΛΗΓ κα Δηλαβέρη, το μνημόνιο θα πρέπει να εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να μπορέσει και ουσιαστικά και τυπικά εφαρμοστεί, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει παρατηρήσεις ή αλλαγές επ’ αυτού οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων…

Ετικέτες: