ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αυτοπαραγωγή ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μολάων

  • Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 28 Δεκ. 2022 - 19:00

Ένα ακόμα κομβικό, όσο και πρωτοποριακό, έργο υλοποιείται στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, η οποία πλέον αποκτά το δικό της σύστημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, διασφαλίζοντας την αυτοτέλεια της στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Η γεννήτρια παραγωγής ιατρικού οξυγόνου αποτελεί μία σύγχρονη και αποτελεσματική λύση. Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, συγκεντρώνει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα (αυτονομία, εξοικονόμηση πόρων, ασφάλεια) έναντι του συμβατικού τρόπου παροχής οξυγόνου που χρησιμοποιείτο έως σήμερα, μέσω αποθήκευσης σε δεξαμενές υγρού οξυγόνου, το οποίο μεταφερόταν μέσω φορτηγών-βυτίων στο Νοσοκομείο.

«Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η αυτονομία σε παροχή οξυγόνου για την πλήρη κάλυψη των καθημερινών αναγκών του νοσοκομείου και επιτυγχάνεται σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, καθώς η Νοσηλευτική Μονάδα απαλλάσσεται από το κόστος προμήθειας του οξυγόνου, το οποίο πλέον ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ανά έτος», εξηγεί ο διοικητής της ΝΜ Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω δωρεάς που εξασφάλισε η διοίκηση του νοσοκομείου από το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου - «ΑΙΓΕΑΣ».

«Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για την υλοποίηση της δωρεάς», επισημαίνει ο Κ. Κορωνιός.