Εργατικό Κέντρο Μήλου

«Καμπανάκι» για την υποστελέχωση της ΔΕΗ

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2013 - 06:00

Τη στελέχωση της ΔΕΗ (ΑΣΠ) Μήλου με προσωπικό ζητά με έγγραφό του προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τους Βουλευτές Κυκλάδων το Εργατικό Κέντρο Μήλου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην «κλιμακούμενη, τα τελευταία χρόνια, αποδυνάμωση του ΑΣΠ Μήλου και των υποπρακτορείων Μήλου και Κιμώλου και σε οποιονδήποτε περαιτέρω επιχειρούμενο σχεδιασμό για την υποβάθμισή τους».

Όπως αναφέρουν ο Πρόεδρος Αντώνιος Καβαλιέρος και ο Γενικός Γραμματέας Περικλής Νίνος, ο ΑΣΠ Μήλου είναι υποστελεχωμένος λόγω της μη αναπλήρωσης των κενούμενων λόγω συνταξιοδότησης θέσεων μονίμου προσωπικού, ενώ, επισημαίνουν πως θεωρούν ημίμετρο την κάλυψη των αναγκών με εποχικούς εργαζομένους που προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών. Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζουν η πρακτική αυτή μεγιστοποιεί την πιθανότητα πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, με τη σχεδόν καθημερινή απασχόληση του προσωπικού που έχει απομείνει. Ειδική μνεία γίνεται στο έγγραφο για την απώλεια τεχνογνωσίας στην οποία, όπως εκτιμούν, οδηγεί η μη απασχόληση μόνιμου προσωπικού.

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ και τη θυγατρική της ΔΕΔΔΗΕ να αναθεωρήσουν οποιονδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει την υποβάθμιση του ΑΣΠ Μήλου και των υποπρακτορείων Μήλου και Κιμώλου, αλλά και να ενεργήσουν άμεσα για τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους των δύο νησιών.