Ο νέος πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου, Γ. Ανδρεάδης μιλά για την πορεία του Συλλόγου

Εργαζόμενοι Δήμων μέλη τοπικών κοινωνιών

“Κοινά προβλήματα, κοινή προσπάθεια και εξωστρεφής στάση”

Διατηρώντας την πεποίθηση πως τα ζητήματα που απασχολούν έναν τόπο είναι θέματα που οφείλουν να απασχολούν συνειδητά και κάθε Σύλλογο ή Σωματείο, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου, Γιώργος Ανδρεάδης, μιλά για το “άνοιγμα” των εργαζομένων των δύο Δήμων προς τις τοπικές κοινωνίες αντίστοιχα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο, του οποίου η θητεία ξεκίνησε από μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και διεξήχθη η διαδικασία εκλογής νέου ΔΣ, το οποίο στην “ατζέντα” του δεν έχει συμπεριλάβει μόνον τις υποθέσεις των δημοτικών υπαλλήλων των δύο νησιών, αλλά και τα ουσιαστικά ζητήματα που γενικώς πρωταγωνιστούν σε επίπεδο καθημερινότητας.

Ο Σύλλογος “κομμάτι” της τοπικής κοινωνίας

“Είμαστε ένα νέο ΔΣ με διάθεση για δουλειά” δήλωσε αρχικά ο κ. Ανδρεάδης, εξηγώντας πως, ο Σύλλογος έχει αποκτήσει έναν ενεργό ρόλο και επιθυμεί την ουσιαστική συμμετοχή ολοένα και περισσότερων εργαζομένων. “Έχουμε αποφασίσει ότι ανά πέντε μήνες το προεδρείο θα αλλάζει κι έχουμε δεσμευθεί, έχοντας πάρει και σχετική απόφαση, ώστε να υπάρχει ανανέωση. Επικρατεί μία διαφορετική φιλοσοφία” προσθέτει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως, με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος θα καταστεί ένα κομμάτι στο “παζλ” της τοπικής κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τα μέλη του Συλλόγου και στα δύο νησιά αριθμούν περί τους 120 εργαζομένους.

“Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον Σύλλογο και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στο νησί. Έχουμε πειστεί ότι δεν υπάρχουν συντεχνιακά προβλήματα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι κοινά και πρέπει με κάποιους τρόπους όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και να τα λύσουμε” δηλώνει, καθιστώντας σαφές πως, φιλοσοφία του Συλλόγου είναι πως, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι και μέλη των τοπικών κοινωνιών που ζουν.

Ως εκ τούτου ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να επικοινωνήσει με άλλους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί προκειμένου όπως εξηγεί ο κ. Ανδρεάδης να μη μένει μόνο στα “συντεχνιακά” ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των εργαζομένων των ΟΤΑ.

Κληθείς ωστόσο να αναφέρει ενδεικτικά ένα ζήτημα που απασχολεί τους εργαζομένους στους Δήμους, ο ίδιος έκανε λόγο για την υποστελέχωση, λέγοντας συγκεκριμένα πως, “Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία δεν τα συναντά μόνο ο δικός μας Δήμος. Για παράδειγμα η υποστελέχωση. Υπάρχουν υπάλληλοι “χρεωμένοι” με τρία ή τέσσερα ή πέντε αντικείμενα”.

Να εξετασθούν οι ανάγκες του νησιού σε ενέργεια

Μετατρέποντας στην πράξη τη φιλοσοφία του, ο Σύλλογος καταθέτει μέσω ανακοινώσεων τις θέσεις του με φόντο ανοικτές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο νησί της Πάρου για σοβαρά ζητήματα. Ένα εξ αυτών είναι και η πρόσφατη συνάντηση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες. Ο κ. Ανδρεάδης υποστηρίζοντας πως, τέτοιου είδους ενέργειες που θέλουν τη συμμετοχή του κόσμου, θα στηρίζονται από τον Σύλλογο, σημείωσε πως, “Καλό θα είναι το κάθε νησί, ο κάθε τόπος να κοιτάξει τί μπορεί να κάνει για τον τόπο του. Δεν υπάρχει λόγος το νησί να δεχθεί τριάντα ανεμογεννήτριες ή σαράντα για να ηλεκτροδοτηθούν όλες οι Κυκλάδες ή για να εξυπηρετηθεί η ηπειρωτική Ελλάδα. Ας δούμε τί μπορεί να καλύψει το κάθε νησί για τις δικές του ανάγκες προστατεύοντας και το περιβάλλον” τόνισε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι είναι χρήσιμο να μην υπάρχουν αφοριστικές απόψεις, καθώς και κανείς “να μην θεωρητικολογεί για ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες”.

Πρώτιστο ζήτημα η Υγεία

Ορμώμενος και από τη συνάντηση που είχε προγραμματισθεί για την Υγεία στο νησί, υπόθεση που έχει πρωταγωνιστήσει όχι μόνον σε επίπεδο τοπικό ή Κυκλάδων, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων, ανέφερε, “Διαπιστώνουμε ως σημαντικότερο ζήτημα την Υγεία στο νησί. Υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας, εξαιρετικά υποστελεχωμένο και χωρίς παιδίατρο, ένας αξονικός τομογράφος που δεν δουλεύει. Πρόκειται για ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό το οποίο δεν το βιώνουν μόνο οι κάτοικοι αλλά και όλος ο κόσμος στην Πάρο”.

Σημείωσε δε, πως, “Ως δημοτικοί υπάλληλοι βέβαια επιβαρυνόμαστε διπλά, υπό την έννοια ότι δεχόμαστε τις κρατήσεις στη μισθοδοσία για την ασφάλεια, ενώ όταν χρειαζόμαστε ιατρούς, φάρμακα ή εξετάσεις πληρώνουμε ξανά” καταλήγοντας πως, ο Σύλλογος ωστόσο, εκτιμώντας πως η Υγεία αποτελεί ένα από τα κοινωνικά αγαθά, θα βρίσκεται σε συναντήσεις ή συζητήσεις αναφορικά με αυτό το θέμα, υιοθετώντας μία διαφορετική οπτική γωνία από εκείνη που εστιάζει μόνο στις συνέπειες που έχει η υφιστάμενη κατάσταση σε Πάρο και Αντίπαρο για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Ανάπτυξη δεσμών με άλλους Συλλόγους

“Ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και θέλουμε να συμμετέχουμε” δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος μετέβη στο νησί πριν από μήνες, στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων. Βάσει αυτής της απόφασης του Συλλόγου, εξηγεί χαρακτηριστικά πως, σκοπός είναι να αναπτυχθεί η επικοινωνία και με άλλους Συλλόγους ή Σωματεία. “Ήδη έχουμε ξεκινήσει να αναπτύσσουμε κάποιες δράσεις. Έχουμε επαφές με Συλλόγους, με το Σωματείο της ΔΕΥΑΠ, τον Αρχίλοχο” γνωστοποιεί, υποστηρίζοντας ακολούθως, πως πρόθεση των εργαζομένων στους ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου είναι να υπάρξει ένας ζωντανός διάλογος στην τοπική κοινωνία. “Συζητάμε πολιτικά και θέλουμε να κουβεντιάζουμε πολιτικά. Όλες οι συζητήσεις είναι πολιτικές ανεξάρτητες από κόμματα, από κομματικές αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις” προσθέτει, καταλήγοντας πως, ο Σύλλογος θα παρευρεθεί και “σε μελλοντική συνάντηση του δημάρχου για τον πρωτογενή τομέα του νησιού” αφού αξιολογεί το εν λόγω ζήτημα, αποτελεί ένα ακόμη θέμα, “πολύ σοβαρό”.

Ετικέτες: