Το στίγμα της περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου για τα επόμενα χρόνια, έδωσε ο δήμαρχος Μήλου, κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής της ΚΕΔΕ στη Μήλο

Εξαγγελία μεγάλων περιβαλλοντικών έργων για τη Μήλο

  • Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:10

Με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα έκλεισαν οι εργασίες της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που συνεδρίασε στη Μήλο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της επιτροπής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Μήλου, αλλά και να συζητήσουν περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν το νησί, όπως οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει ένα νησιωτικός δήμος έναντι ενός ηπειρωτικού δήμου σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Συγχρόνως, την επιτροπή απασχόλησαν σημαντικά θέματα όπως το Εθνικό Νομοθετικό Ρυθμιστικό και Οργανωτικό Πλαίσιο για τη διαχείριση Αναλωθέντων Καυσίμων και Ραδιενεργών Αποβλήτων, οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου ΚΥΑ για την αντιμετώπιση κινδύνων μεγάλων ατυχημάτων σχετιζόμενων με επικίνδυνες ουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2012, οι προτεραιότητες στους τομείς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 κ.α.

Ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ και παρουσίασε το Milos Phenomenon, κάνοντας αναφορά στους οικονομικούς πυλώνες του νησιού και στην ισόρροπη ανάπτυξη η οποία επιτυγχάνεται μέσα από κανόνες και χωροταξικό σχέδιο, δίνοντας το στίγμα της περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου για τα επόμενα χρόνια, η οποία περιλαμβάνει μεγάλα περιβαλλοντικά έργα για το νησί.

Παράλληλα, η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Μεταλλευτικό Μουσείο, το εργοστάσιο αφαλάτωσης και τους αμπελώνες στον Τράχηλα για να δουν από κοντά πως η αποκατάσταση ορυχείων μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν σε μία από τις διαδρομές του Miloterranean.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος και δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, και ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, ευχαριστούν θερμά τις χορηγούς εταιρίες Imerys Α.Ε., την Αιολική Μήλου Α.Ε., την ΕΕΚΟΜ Α.Ε., το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Μήλου, όλους τους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους καθώς και όλους τους συνεργάτες τους στην ΚΕΔΕ και το δήμο Μήλου.

Αναφορά της Μήλου ενώπιον εκπροσώπων της Κινεζικής αγοράς

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μήλου, κ. Δαμουλάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ εκπροσώπησε τη χώρα, μαζί με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κ. Γιώργο Πατούλη, στην εκδήλωση προς τιμή των 300 στελεχών της εταιρίας ProHealth στην Αθήνα.

Όπως σημειώθηκε, η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε ένα ακόμα σημαντικό «άνοιγμα» στην κινεζική τουριστική αγορά, αυτή τη φορά σε επίπεδο επιχειρηματικών ταξιδιών στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Μήλου αναφέρθηκε στις ομορφιές της Μήλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση: στον ιαματικό τουρισμό και την πρόσφατα ανακαινισμένη Ιαματική Πηγή του «Λάκκου» του Αδάμαντα – το Σπήλαιο του Ιπποκράτη, στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αφροδίτη της Μήλου και στα τοπικά προϊόντα και τη Μηλέικη κουζίνα, για τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον οι καλεσμένοι.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αποστολές από την Κίνα δεδομένου ότι η εταιρία, που εξειδικεύεται σε προϊόντα υγείας και ομορφιάς, αριθμεί 25.000 υπαλλήλους, από τους οποίους αναμένεται να έρθουν σύντομα στη χώρα μας, περίπου 4.000 σε επόμενο ταξίδι.

Η δράση υποστηρίχθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας, ενώ οι επαφές οργανώθηκαν με τη φροντίδα της εταιρίας συμβούλων του Δήμου MTCGROUP.

Ετικέτες: