Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κιμώλου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Αντιμετώπιση της διαχρονικής λειψυδρίας

Με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής διασφαλίζεται η συντήρηση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης με στόχο την παροχή πόσιμου νερού για το Δήμο Κιμώλου.

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την «Συντήρηση – παρακολούθηση καλής λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κ.μ. ημερησίως και των συνοδών έργων αυτής και παροχή πόσιμου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κιμώλου για χρονικό διάστημα 2 ετών», προχωρά ο Δήμος Κιμώλου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κιμώλου κατά την εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, «με αρ. πρωτ. 383/28-2-2019 έγγραφο μας δηλώσαμε αδυναμία συντήρησης και λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού. Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μια προγραμματική σύμβαση, με την οποία να προσδιορίσουμε το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους, στα πλαίσια της υποβοήθησης του Δήμου Κιμώλου από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) με σκοπό την αντιμετώπιση της διαχρονικής λειψυδρίας της Κιμώλου».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Κιμώλου, προκειμένου να τερματιστεί οριστικά ο πολυδάπανος τρόπος αντιμετώπισης της λειψυδρίας της νήσου Κιμώλου, κατά το μέρος που γίνεται με μεταφορά πόσιμου νερού με υδροφόρα πλοία και να αντικατασταθεί από την παροχή ποσίμου νερού από μονάδα αφαλάτωσης (μ/α) και συγκεκριμένα δια της συντήρησης–παρακολούθησης της καλής λειτουργίας μ/α, δυναμικότητας 600 κ.μ. ημερησίως, ιδιοκτησίας της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., καθώς και των συνοδών έργων αυτής και της παροχής προσδιορισμένων ποσοτήτων πόσιμου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κιμώλου για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει:

Να προκηρύξει ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, για τη ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών συντήρησης και παρακολούθησης καλής λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κ.μ. ημερησίως, ιδιοκτησίας της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. και των συνοδών έργων αυτής στο Δήμο Κιμώλου και παροχής προσδιορισμένων ποσοτήτων πόσιμου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κιμώλου για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών.

  • Να καταβάλει τη σχετική δαπάνη της δημόσιας σύμβασης του έργου, για μία διετία από την υπογραφή της.

  • Να παραδίδει στο Δήμο Κιμώλου ποσότητα και ποιότητα πόσιμου νερού σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας σύμβασης του έργου.

  • Να ορίσει τους εκπροσώπους της στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (ΚΕΠ) της Προγραμματικής Σύμβασης.

  • Να παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή και κάθε αναγκαία πληροφορία για την άρτια και έγκαιρη υλοποίηση των προβλεπόμενων στην Προγραμματική Σύμβαση.

  • Να προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του Έργου.

Ετικέτες: