Συγχαρητήριο μήνυμα Λ.Σ. Θήρας προς τους επιτυχόντες

  • Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2021 - 13:59

H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας απευθύνει θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέρασαν φέτος από την δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Η χρονιά αυτή ήταν διαφορετική από τις άλλες αφού τα εμπόδια ήταν πολλά και παρά ταύτα δεν σταματήσατε την προσπάθεια. Η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που εν μέσω της πανδημίας και λίγους μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισε η κυβέρνηση, άφησε εκτός ΑΕΙ πάνω από 40.000 υποψηφίους, θέτοντας σε κίνδυνο τους όρους λειτουργίας δεκάδων σχολών σε όλη την Ελλάδα. Γι΄αυτό και πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα , όπως η Τράπεζα Θεμάτων, που όλοι συμφωνούμε έχουν κάνει το σχολείο χειρότερο.

Αγαπητές μαθήτριες και μαθητές, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί, να αισθάνεστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσατε όλοι σας και φυσικά και οι οικογένειές σας. Μην ξεχνάτε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος μιας πολύ δύσκολης και ψυχοφθόρας διαδικασίας αλλά και μια νέα αρχή.

Σηματοδοτεί και επίσημα μια νέα αρχή, όποια κι αν είναι αυτή. Όπου κι αν βρεθείτε, κρατήστε στο μυαλό σας το πιο σημαντικό μάθημα από τη χρονιά που μόλις τελείωσε «πως τη ζωή και τη μόρφωση , που μας αξίζει, δεν μας τα χαρίζει κανείς. Τα κατακτάμε τόσο με την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας μας ,αλλά κυρίως με τη συλλογική , ασυμβίβαστη , ασταμάτητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας . Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας , που μόνο σ΄αυτή μπορεί να ανθίσει η ευθύνη του κάθε ανθρώπου».

Καλή Αρχή λοιπόν και Καλή Δύναμη!!!