Με άξονα τις «ανοικτές» προσκλήσεις των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την αγροτική οδοποιία, ο Δήμος Ιητών κατέθεσε σχετικές προτάσεις

Στόχευση στη βελτίωση των υποδομών οδοποιίας

Στο πλαίσιο του ανοίγματος των σχετικών προσκλήσεων από προγράμματα χρηματοδότησης, που αφορούν στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ο Δήμος Ιητών καταθέτει σημαντικές προτάσεις, για έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο νησί.

Ο Δήμος Ιητών θέλοντας να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα προτίθεται να υλοποίηση έργα που αφορούν την βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιητών, εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης – συμμετοχής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020 στο μέτρο 4 «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» και συγκεκριμένα στη δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», για το έργο «βελτίωση αγροτικού δρόμου Καμπάκι Δήμου Ιητών.

Ο χώρος που καταλαμβάνει το έργο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της πράξης.

Για το ανωτέρω έργο εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και η σχετική μελέτη οποία θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ εγκρίθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης.

Στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και το έργο κατασκευής του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδού Άγιος Γεώργιος – Πύργος Δήμου Ιητών», για το οποίο επίσης εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης.

Ένα ακόμη έργο, για το οποίο υποβλήθηκε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από το Δήμο Ιητών στο παραπάνω πρόγραμμα, ήταν και η κατασκευή του έργου «Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Ιητών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεδομένου ότι το πρόγραμμα έχει πλαφόν στη χρηματοδότηση, πολλοί είναι οι Δήμοι που επιλέγουν να «σπάσουν» ένα γενικό έργο σε τμήματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για κάθε ένα εξ αυτών ξεχωριστά.

Ετικέτες: