Ένταξη του έργου βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Σίφνου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Σίφνου

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση και διατήρηση της καλής ποιότητας του οδικού δικτύου στο νησί, ο Δήμος Σίφνου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, θα προχωρήσει στο έργο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Σίφνου».

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρόταση αποτελείται από δύο κύρια υποέργα:

Υποέργο 1 (740.000 ευρώ): «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς όρμο Βουρλίδια Ν. Σίφνου», που αφορά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και ασφάλειας της οδού, με στόχο την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση έως τον όρμο Βρουλίδια.

Υποέργο 2 (210.000 €): «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού πρόσβασης προς Πουλάτη Ν. Σίφνου», που αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού πρόσβασης ανατολικά του οικισμού του Αρτεμώνα, περιοχή Πουλάτη.

Επιπλέον, προβλέπονται 50.481,46 ευρώ για το υποέργο σύνδεσης με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση της οδού πρόσβασης προς την περιοχή Βρουλίδια του Δήμου Σίφνου, καθώς και 14.250 ευρώ για τη διοικητική υποστήριξη από τον Φορέα Υλοποίησης.

 

Ετικέτες: