Οριστικές αλλαγές για το λιμάνι της Αντιπάρου

  • Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2022 - 06:16

Το “πράσινο φως” πήρε το έργο «Κατασκευής περιμετρικής κρηπίδωσης υφιστάμενου μώλου στο λιμάνι της Αντιπάρου». Ένα έργο το οποίο θα δώσει νέα ώθηση στο λιμάνι του νησιού, καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις σκαφών.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά σχετικά με το έργο, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η έγκριση ήρθε “Μετά από περίπου 15 χρόνια διαβουλεύσεων και 127 εγκρίσεις”. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή το έργο περιλαμβάνει περιμετρική κρηπίδωση του υφιστάμενου νότιου μώλου μπροστά από τον προβλήτα της Αγίας Μαρίνας, για τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εξυπηρέτησης σκαφών και μικρών θαλάσσιων μέσων γενικότερα. Πρόκειται για κατασκευή τοίχου βαρύτητας κατακόρυφου μετώπου, που θα δομηθεί από επάλληλες στήλες τεχνιτών ογκόλιθων. Το πλάτος του προτείνεται να είναι 22,0 m ενώ το μήκος του 100,0 m περίπου, όσο προβλέπεται να είναι και το διαθέσιμο μήκος προβολής.

Το έργο θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου ως Διευθύνουσα Υπηρεσία και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου ως Προϊσταμένη Αρχή.