Προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Σύρο με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου

“Σύγχρονο κράτος και δίκαιη κοινωνία”

“Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για την αλλαγή και για μία δίκαιη κοινωνία” ήταν το μήνυμα όλων των υποψηφίων βουλευτών των Κυκλάδων στην κεντρική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Ερμής”, η οποία γέμισε από μέλη και φίλους του κόμματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μάριος Ρούσσος, ενώ συντονιστής υπήρξε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, Αντώνης Καραμολέγκος, με τους υποψηφίους να μιλούν αμέσως μετά και να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να εμπιστευθούν το κόμμα τους για την αλλαγή σελίδας στη χώρα.

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ για μία προοδευτική χώρα

Ειδικότερα, ασκήθηκε καυστική κριτική προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Ρούσσο να επισημαίνει πως “είναι κόμματα σκοπιμοτήτων” και παρατάξεις που δεν θέτουν τον άνθρωπο και την κοινωνία σε προτεραιότητα. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θέλει να αποτελέσει ένα κόμμα που θα κερδίσει διψήφιο ποσοστό στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου για να επαναφέρει στο προσκήνιο τον σεβασμό στους θεσμούς και στη δημοκρατία, τα άλλα κόμματα – όπως υποστήριξαν οι υποψήφιοι – έχουν εμμονή με την καρέκλα και ξεκάθαρη στόχευση την εξουσία για τις δικές τους πολιτικές.

Αμέσως μετά ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των υποκλοπών, με τον κ. Ρούσσο να εξηγεί πως τελικά ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να παρακολουθήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γιατί ο φόβος του ήταν να μην αναλάβει τα “ηνία” του κόμματος που όπως τόνισε, “μπορεί να φέρει την αλλαγή”.

Επιπλέον, στις ομιλίες όλων και ειδικότερα του Τζώρτζη Μακρυωνίτη και του Γιάννη Πολυχρονάκου αναφέρθηκαν ξεχωριστά τα προβλήματα των νησιών και συγκεκριμένα των Κυκλάδων σχετικά με τα πεδία των μεταφορών και της ακτοπλοΐας, της υγείας, της παιδείας, της παραγωγής και των επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρυωνίτης επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του θα συμβάλλει σε μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και όχι μόνον στον τουρισμό, ενώ παρομοίως ο Γιάννης Πολυχρονάκος, υπογράμμισε πως, το κόμμα τους με σαφή προτεραιότητα τους πολίτες και τους νησιώτες, θα αγωνιστεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.

Ακόμη, ο κ. Πολυχρονάκος μίλησε και για τη Σύρο, επισημαίνοντας πως έχει υποβαθμιστεί ως έδρα και πρωτεύουσα του Ν. Αιγαίου, ενώ πρότεινε – στο πλαίσιο της αναφοράς του για μία σωστή και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση - πως θα ήταν χρήσιμο να “σπάσει” η Περιφέρεια και να δημιουργηθούν δύο. Μία για τις Κυκλάδες με τη Σύρο και μια ξεχωριστή για τα Δωδεκάνησα.

Αμέσως μετά μίλησαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως ο Γιάννης Βλασερός για θέματα του δημόσιου συστήματος υγείας, ο Χρήστος Πολατσίδης για τους λόγους που οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου για τα προβλήματα των νησιωτών γενικότερα ενώ διαβάστηκε και μήνυμα της απούσας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Όλγας Πολίτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Καραμολέγκο να επισημαίνει πως ΠΑΣΟΚ σημαίνει ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στον πολίτη που θα υπηρετούν την κοινωνία και θα διαλύουν το παρακράτος.

Ετικέτες: