Σύρος: Μουδιασμένο το κλίμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

  • Κυριακή, 21 Μαΐου, 2023 - 23:14

Απογοήτευση  ήταν το κύριο συναίσθημα που επικρατούσε μετά τα πρώτα αποτελέσματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας που συνδυάστηκε με τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  έφεραν δυσαρέσκεια στα κομματικά μέλη και τους φίλους του κόμματος που έδειχναν να εκπλήσσονται από τα αποτελέσματα που διέψευσαν δημοσκοπήσεις και exit poll. 

Στις Κυκλάδες σε ποσοστο ενσωμάτωσης 95,92%,  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 15,95% κερδίζοντας μία έδρα.  Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 28.32 %. Στη Σύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 95,45%,  συγκέντρωσε 19,91%. 

"Oι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες όπως δήλωσε και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά μας αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη" δήλωσε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύρο, Κώστας Βασιλάκης.