Ετήσιος απολογισμός έργου του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου

  • Σήμερα - 16:06

Σε απολογισμό του κοινοβουλευτικού του έργου, προχώρησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Καφούρος, ο οποίος συμπλήρωσε έναν χρόνο στη Βουλή, από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2024.

Το κεντρικό μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων είναι η ανάδειξη και η συμπερίληψη του κριτηρίου της νησιωτικότητας σε όλους τους τομείς και σε όλες τις ενέργειες της Πολιτείας.

Οι βασικοί άξονες προτεραιοτήτων του είναι:

1. Η Υγεία.

2. Η Εκπαίδευση.

3. Ο Πολιτισμός.

4. Η προστασία και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ως βασικού πυλώνα της οικονομίας και συνώνυμο του ποιοτικού προϊόντος.

5. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους των νησιών.

6. Η προστασία του ιδιαίτερου και ευάλωτου περιβάλλοντος των νησιών.

7. Η ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική κρίση καθώς και θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καφούρος πραγματοποίησε 65 παρεμβάσεις & συναντήσεις με υπουργούς, φορείς, επικεφαλής οργανισμών, στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά:

• Για την αλλαγή της θέσης πόντισης του καλωδίου ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο των έργων του νέου λιμένα στο Μονόλιθο Σαντορίνης.

• Την ενίσχυση των δομών Υγείας Τήνου, Θήρας, Σερίφου, Κέας, Φολεγάνδρου, Νάξου, Μήλου.

• Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στη Σαντορίνη όπως, ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου, σύσταση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, ίδρυση νέων ειδικοτήτων στο εσπερινό ΕΠΑΛ στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, ίδρυση σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού.

• Τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

• Για καίρια έργα υποδομών όπως, τη μονάδα αφαλάτωσης στο Κρωτήρι Πάρου, το φράγμα Τσικαλαρίου στη Νάξο, την κατασκευή αρδευτικού δικτύου για τον αμπελώνα Σαντορίνης κ.α.

Όσον αφορά στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, ο κ. Καφούρος πραγματοποίησε 12 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, 11 ομιλίες στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ενώ κατέθεσε 12 Ερωτήσεις και 3 Αναφορές προς υπουργούς στο πλαίσιο άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Ο βουλευτής Κυκλάδων είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατκών Πόρων.