Ο Κώστας Μπιζάς συναντήθηκε και επικοινώνησε με αρκετούς υπουργούς, θέτοντας τους, τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού και κυρίως το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε πολλές Υπηρεσίες

Γεμάτη ατζέντα για τον δήμαρχο Πάρου στην Αθήνα

Σημαντικές συναντήσεις για θέματα υποστελέχωσης σε διάφορες Υπηρεσίες, καθώς επίσης στο Λιμεναρχείο και στην Αστυνομία, με σκοπό να υπάρξουν αποτελέσματα για το νησί της Πάρου, πραγματοποίησε στην Αθήνα, 11 και 12 Ιουλίου 2024, ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του Δήμου, Ευάγγελο Δεναξά.

Κ. Μπιζάς: "Ελπίζουμε στη δρομολόγηση νομοθετικών παρεμβάσεων που θα δίνουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα του νησιού"

Ο δήμαρχος Πάρου, στην προσωπική του ενημέρωση μετά το πέρας της επίσκεψής του σε αρκετά Υπουργεία, αναφέρει: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του υπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη, για το άριστο κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συναντήσεις εργασίας. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση τους, στα αιτήματά μας. Με συνεργασία και σωστή κατάθεση των ζητημάτων, ελπίζουμε στη δρομολόγηση νομοθετικών παρεμβάσεων που θα δίνουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα του νησιού μας".

Οι συναντήσεις που πραγματοποίησε

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποίησε τις παρακάτω επισκέψεις και επικοινωνίες:

Επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνάντηση με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να του τεθούν από κοντά όλες οι εκφάνσεις του ζητήματος που έχουν να κάνουν τόσο με την ασφάλεια των δημοτών, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος υποστήριξε τα αιτήματα.

Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, σχετικά με την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος στο νησί και την ασφάλεια των λουόμενων.

Συναντήσεις εργασίας έκανε και με τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλειο - Πέτρο Σπανάκη. Αντικείμενο των συσκέψεων αποτέλεσε η στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, με κυριότερο το φλέγον θέμα της επάνδρωσης του τμήματος καθαριότητας και τις αντίστοιχες εργολαβίες. Επίσης, τέθηκε το θέμα της πριμοδότησης της εντοπιότητας στις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Τέλος, ακολούθησαν συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακά στελέχη, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμος στην λειτουργία του.