MTC Group

Ο βιωματικός τουρισμός της Κιμώλου σε εκπομπή της ΕΡΤ

  • Σήμερα - 11:26

Τα βιωματικά χαρακτηριστικά που μπορεί να γνωρίσει κάθε επισκέπτης της Κιμώλου πρόβαλε την περασμένη Κυριακή η ΕΡΤ. Πρόκειται για μια διαφορετική οπτική του κυκλαδίτικου νησιού που συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής, τη γνωριμία όχι μόνο με τον προορισμό αλλά και με τους ανθρώπους του και τα πολιτισμικά τους στοιχεία.

Στην εκπομπή "Φτάσαμε" που μεταδόθηκε στις 5 το απόγευμα από το κρατικό κανάλι και συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα και του ERTFLIX , ο Ζερόμ Καλούτα παρουσίασε την Ψάθη,το γραφικό λιμάνι του νησιού, όπου γνώρισε την ψάθα και την παραδοσιακή τέχνη της δημιουργίας όμορφων ψάθινων κατασκευών από καλάμια. Ακολούθησε, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει το κανάλι σε συνεργασία με τον Δήμο και τοπικούς φορείς, η παρουσίαση των ζυμωμάτων, στα οποία έχει παράδοση το νησί και, μάλιστα, διαθέτει και τη δική του «πίτσα», τη «Λαδένια».

Σε άλλα σημεία της εκπομπής, ο παρουσιαστής βοήθησε  ομάδα εθελοντών στο πανέμορφο Μεσαιωνικό Κάστρο του χωριού της Κιμώλου, να στήσουν σ’ ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό ένα μοναδικό θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια, το Σινέ Καλησπερίτης, που με βάση του την Κίμωλο, μεταφέρεται σε διαφορετικές παραλίες.

Ένας μικρός ανέγγιχτος παράδεισος περίμενε τον Ζερόμ και στα νοτιοανατολικά της Κιμώλου, στην Πολύαιγο, που θεωρείται το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Ο παρουσιαστής συνάντησε τον μοναδικό κάτοικο του νησιού, τον βοήθησε να γεμίσει νερό για τα ζώα και ξεναγήθηκε στο ησυχαστήριό του, που μπορεί να μην έχει ρεύμα, αλλά έχει μοναδική ομορφιά και γαλήνη.

Στα "γυρίσματα" της εκπομπής στη μικρή «ασημένια» του Αιγαίου, την «Αρζαντιέρα» όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί λόγω του λευκού χρώματος των πετρωμάτων της που λάμπουν εκτυφλωτικά πάνω στο μπλε της θάλασσας, συνέβαλαν ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βεντούρης με τη συνδρομή των Φώτη Μαρινάκη, Νίκου Βεντούρη, Βαγγέλη Βαμβακάρη και της εθελοντικής ομάδας "Κιμωλίστες". Χορηγός ήταν η SEA JETS και φιλοξενίες προσέφεραν τα Ξενοδοχεία "Μικρό Παρίσι" και  "Anemolethe Suites Hotel" , καθώς και τα  "Sardis Rooms" και "Monachofolitses".

Στην οργάνωση της εκπομπής συνεργάστηκε με την ΕΡΤ και η MTC GROUP.

Παρακάτω το λινκ της εκπομπής:

https://www.ertflix.gr/en/series/ser.301765-phtasame    

Ετικέτες: