Κλειστή το Σάββατο το απόγευμα η έκθεση ''Εικαστικοί της Grillon''

Λάθος συνεννόηση

Από τον Άννα στον Καϊάφα το θέμα λειτουργίας της έκθεσης, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο ενυδρείο του Κινίου.

Συγκεκριμένα, μετά τις οχλήσεις που δέχτηκε η ''Κοινή Γνώμη'' από επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την έκθεση με θέμα «Εικαστικοί της Grillon», η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την αδερφοποίηση ανάμεσα στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το Δήμο Grillon Γαλλίας, αντιλήφθηκαν ότι η έκθεση το απόγευμα του Σαββάτου παρέμεινε κλειστή.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τους αρμόδιους για το ενυδρείο και την έκθεση, ενημερώθηκε ότι λόγω του ότι η υπάλληλος η οποία λειτουργεί το ενυδρείο τα απογεύματα του Σαββάτου δεδομένου ότι έπρεπε να παρευρίσκεται στο φεστιβάλ λουκουμιού στην Άνω Σύρο παρέμεινε κλειστό.

Ο πρόεδρος πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Κεράνης, δήλωσε ότι ο δήμος ευθύνεται για την οργάνωση και τις ώρες λειτουργίας, αλλά δεν είναι ευθύνη του η εποπτεία της τήρησης του ωραρίου ενώ παρέπεμψε με τη σειρά του στον κ. Ζουλουφό που είχε δεσμευτεί να μεριμνήσει για τη λειτουργία της έκθεσης το απόγευμα του Σαββάτου.

Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ζουλουφός, που ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της έκθεσης, ανέφερε ότι ο λόγος που παρέμεινε ένα απόγευμα το ενυδρείο κλειστό οφείλεται σε «λάθος συνεννόηση» καθώς υπήρχε μια προγραμματισμένη εκδήλωση για την Γαλλική αποστολή, η οποία σύσσωμη αποφάσισε να παρευρεθεί εκεί, κάτι το οποίο οδήγησε στο να μην μπορέσουν καλλιτέχνες της αποστολής να είναι παρόντες στην έκθεση. Τόσο ο ίδιος ο κ. Ζουλουφός όσο και οι συνεργάτες του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήταν απασχολημένοι με την φιλοξενία των Γάλλων, γεγονός που σε συνδυασμό με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που είχε η υπάλληλος, οδήγησαν στο να παραμείνει η έκθεση το απόγευμα του Σαββάτου κλειστή.

Σε κάθε περίπτωση μια έκθεση ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του ότι πολλοί ίσως να μην έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν ξανά και με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι θέλουν να εστιάσουν τη προσοχή τους στο μουσείο, η απάντηση των αρμοδίων δηλώνει αμέλεια και αδιαφορία και επιβεβαιώνει τις εντυπώσεις περί προχειρότητας αντιμετώπισης της όποιας κατάστασης.

Ετικέτες: