Ευχαριστίες του Τμήματος Πολιτισμού προς τον Αντώνη Κομνηνό

  • Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2017 - 06:21

Το Τμήμα Πολιισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά τον κύριο Αντώνιο Κομνηνό και το Ίδρυμά του «Αντώνιος Εμμ. Κομνηνός», για την ευγενική του χορηγία για την παράσταση «Ο θησαυρός του Μακαρίτη» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ 08». Σημειώνεται ότι, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ 08» συστάθηκε το 2008, από την ιδρυτική της ομάδα με τότε επικεφαλής τον αείμνηστο Κώστα Κυριακίδη, και πρόκειται για μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αποτελείται από επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, κ.λπ., τους οποίους ενώνει η κοινή αγάπη για το θέατρο. Αυτή η αγάπη εκδηλώνεται με την οργάνωση ερασιτεχνικών, θεατρικών παραστάσεων οι οποίες εκτός από καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προσφέροντας οικονομικά σε κοινωφελείς σκοπούς. Στην πορεία της προστέθηκαν κι άλλα μέλη που αγκάλιασαν θερμά την προσπάθεια και το έργο της εταιρείας. Σήμερα αριθμεί πολλούς υποστηρικτές και συνεργάτες, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν τακτά μέλη της εταιρείας.

Επίσης, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Στέλιο Νιώτη και το Ίδρυμα «Αντώνιος Εμμ. Κομνηνός», για την έμπρακτη υποστήριξή τους προς τον πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς συνέβαλαν οικονομικά, ώστε να πραγματοποιηθούν πολύ σημαντικές εκθέσεις, όπως του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, κ. Κώστα Βαρώτσου , στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, της ομαδικής έκθεσης Βερούκα, Ρόρρη και Φιλόπουλου και της έκθεσης φωτογραφίας «Σύρος 19ος – 20ος αιώνας» από τη Συλλογή του Μάνου Ελευθερίου. 

Σε μια εποχή κρίσιμη και δύσκολη σε όλα τα επίπεδα, έχουμε υποχρέωση να επικροτούμε ανάλογες πρωτοβουλίες, καθώς προάγουν το πολιτιστικό μας προϊόν και διαφυλάττουν τη μεγάλη ιστορία μας.