Σύρος: Ξεκίνησε η μαζική αναχώρηση επισκεπτών

Περί τα 2.500 άτομα αναχώρησαν σήμερα από τη Σύρο με σκοπό την επιστροφή τους στον τόπο τους, μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο νησί, τα οποία και εξυπηρετήθηκαν με τα έξι προγραμματισμένα δρομολόγια στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Υπό τον άψογο συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Σύρου και του ίδιου του Λιμενάρχη, Γιάννη Βαμβακούση, επισκέπτες και οχήματα φορτώθηκαν στα πλοία και τα ταχύπλοα με προορισμό τον Πειραιά.

Το πρώτο μεγάλο κύμα των αναχωρήσεων καταγράφηκε σήμερα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία και τα προγραμματισμένα δρομολόγια, υψηλότερος αριθμός επισκεπτών αναμένεται να αναχωρήσει την επόμενη Κυριακή.

Οι λιμενικοί σε όλη την έκταση του λιμένα Ερμούπολης καθοδήγησαν με προσοχή και αντανακλαστικά τους επιβάτες και τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων στις κατάλληλες θέσεις αναμονής μέχρι και την άφιξη των πλοίων, ενώ από μεγαφωνική εγκατάσταση, ενημερώνονταν για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όσοι παρέμεναν στα στέγαστρα αναμονής.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως με το Blue Star Paros ταξίδεψαν σχεδόν 900 άτομα και 160 οχήματα. 

Η Σύρος όπως είναι γνωστό φέτος το καλοκαίρι έχει υποδεχθεί υψηλό αριθμό επισκεπτών, γεγονός που έδωσε ζωή στο νησί αλλά και οικονομική “ανάσα” στις επιχειρήσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση της Κοινής Γνώμης.