Στόχος η αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου της οδού Σουρή από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Άμεσες ενέργειες για τη συνολική αποκατάστασή του

Στη συνολική αποκατάσταση του κτιρίου της οδού Σουρή, μέρος του οποίου προ μηνών είχε καταρρεύσει, θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνουν την παράλειψη του σταδίου των προμελετών, αφού η Τεχνική Υπηρεσία έχει στοιχεία για να κατευθυνθεί απευθείας στην οριστική μελέτη για το εν λόγω ακίνητο.

Πρόκειται για ένα κτίριο που μετρά περίπου 150 χρόνια ζωής είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με το επικίνδυνο μέρος του να έχει καθαιρεθεί προ καιρού, μετά από την πτώση τμήματος του δεύτερου ορόφου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Μηνά Αληφραγκή το εν λόγω κτίριο θα αποκατασταθεί συνολικά, με χρηματοδότηση που κατά πάσα πιθανότητα θα προέλθει από ευρωπαϊκούς πόρους και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 ώστε να μπορέσει να τύχει αξιοποίησης.

Πρέπει να τονισθεί πως η Τεχνική Υπηρεσία ενήργησε ταχύτατα αναφορικά με το εν λόγω δημοτικό ακίνητο, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ερμούπολης και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Μιαούλη, επί της οδού Σουρή, από την οποία καθημερινά διέρχεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως γίνεται πράξη, αφού ο Δήμος προχωρά με υψηλά αντανακλαστικά για την αποκατάστασή του.