Στο Νεώριο της Σύρου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας

Επιχειρηματικότητα και κράτος "χέρι - χέρι" για την ανάπτυξη της χώρας

Τη δέσμευση πως η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε σοβαρές επενδύσεις, αν μετά και τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου βρίσκεται ξανά στο “τιμόνι” της χώρας, εξέφρασαν προς τον πρόεδρο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα, τα μέλη του κλιμακίου της γαλάζιας παράταξης που επισκέφθηκαν σήμερα τη Σύρο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των περιοδειών τους στα νησιά των Κυκλάδων, η Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώην υφυπουργός Εργασίας), η Σοφία Ζαχαράκη (πρώην υφυπουργός Τουρισμού), ο Δημήτρης Σκάλκος (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων), ο Μάνος Λογοθέτης (Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής), ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας) και ο Χρήστος Ροϊλός (διοικητής 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) μετέβησαν στη Σύρο, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Νεωρίου καθώς επίσης προκειμένου να κάνουν επισκέψεις στην Ερμούπολη και τα χωριά, ώστε να συνομιλήσουν με τον κόσμο.

Στον πρώτο βασικό σταθμό τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Ξενοκώστα σχετικά με την πορεία του Νεωρίου, ανταλλάζοντας απόψεις και θέσεις για όσα αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του, μετά από την αναγέννησή του.

Τόσο η κ. Μιχαηλίδου, όσο και η κ. Ζαχαράκη δεσμεύθηκαν πως η Νέα Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό σοβαρών επενδυτικών βημάτων προς όφελος της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, επισημαίνοντας πως κράτος και επιχειρηματικότητα μπορούν να προχωρήσουν χέρι – χέρι. Από την πλευρά τους, υπογράμμισαν την αξία που έχει το κράτος να βοηθά τις επενδύσεις, διαμορφώνοντας ένα ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο ώστε επιχειρήσεις και όμιλοι να ανοίγουν θέσεις εργασίας. Εν συνεχεία, ο κ. Ξενοκώστας μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη του Νεωρίου, συνδυαστικά προσεχώς και με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. 

Αμέσως μετά μετέβησαν στα γραφεία της ΔΕΕΠ Κυκλάδων ενώ ακολούθησε περιοδεία τους σε πολλές περιοχές της Σύρου, όπου και συζήτησαν με πολίτες και τους ευχαρίστησαν για τη μεγάλη στήριξη στις εκλογές. 

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο υποδέχθηκαν και συνόδευσαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. Σύρου, Στάθης Μπαρμπούνης, αρκετά κομματικά στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές, Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Ανθή Χαλκιά και Δέσποινα Πρίνια.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.