Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου και επικεφαλής του συνδυασμού “Αναγέννησί μας” για τη σοβαρή υπόθεση

“Παρατυπίες στη διαδικασία για τη δημοπράτηση της μαρίνας”

Σοβαρά κενά στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημοπράτηση της μαρίνας των Λαζαρέττων, ανέδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού “Αναγέννησί μας”, Αλέξης Αθανασίου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως η πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού – για πολιτικές σκοπιμότητες προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά και για λόγους που η ίδια γνωρίζει -, θα προωθούσε παράτυπα τις όποιες διαδικασίες.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για “πολιτική ζαριά της κ. Μαραγκού, η οποία δεν βγήκε…”, σημειώνοντας με σαφήνεια πως οι δύο βασικές και σημαντικές ενέργειες πριν από τη διακήρυξη εκμετάλλευσης της μαρίνας είναι: α. Η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) έγκρισης τροποποίησης χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων και β. Η υπογραφή με την υπουργό Τουρισμού σύμβασης παραχώρησης χρήσης εκμετάλλευσης της μαρίνας. Και οι δύο προϋποθέσεις αυτές, δεν τηρούνται, γεγονός που όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, γνώριζε η κ. Μαραγκού και απέκρυψε από την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας πόλωση σε προεκλογική περίοδο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε αναλυτικά σε όλες τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και συνολικά τη συνέντευξη Τύπου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο.

Με τη σειρά του, το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Δούναβης έκανε μία συνοπτική παρουσίαση των ενεργειών που είχαν γνωστοποιηθεί ως σήμερα αναφορικά με τη μαρίνα από την κ. Μαραγκού, εντοπίζοντας ειδικότερα, σημεία δημόσιας τοποθέτησής της, στα οποία η ίδια φαίνεται να γνωρίζει τις ανωτέρω προϋποθέσεις, τις οποίες εν τέλει τον Αύγουστο του 2023 σε εκ νέου δημόσια αναφορά της, απέκρυψε.

Επισυνάπτονται μία σειρά από σοβαρά έγγραφα στα οποία έκανε αναφορά ο κ. Αθανασίου και τεκμηριώνουν τις θέσεις που εξέφρασε.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Μάρκος Βουτσίνος, καθώς και άλλα μέλη των Δ.Σ. τους. Ο ίδιος μετά το πέρας της διαδικασίας, έκανε τοποθέτηση. 

Εκτενές ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.