Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση 46 στρεμμάτων του στρατοπέδου Σύρου

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:54

Τη θετική εξέλιξη για τη Σύρο, που αφορά στην παραχώρηση 46 στρεμμάτων του στρατοπέδου ΛΓΟΥ Ζαφείρη Αποστόλου προς τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Λειβαδάρας μίλησε αναλυτικά για τα βήματα και τις προσπάθειες απόκτησης αυτών των στρεμμάτων, με σκοπό να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να αναπτυχθεί περισσότερο το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο αλλά και ένα ακόμη Τμήμα, όπως έχει πάρει απόφαση η Σύγκλητος, προ ετών. 

Ο ίδιος έκανε αναφορά στην εκ  του μηδενός προσπάθεια διεκδίκησης ενός μεγάλου τμήματος του στρατοπέδου, στις ενέργειες για την τροποποίηση της πολεοδόμησής του και σε όλα τα βήματα που απαιτήθηκαν ώστε σήμερα το νησί να μπορεί να κοιτά με αισιοδοξία τη διασφάλιση αλλά και ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο. 

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, ο Δήμος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την απόκτηση των 46 στρεμμάτων αφού απομένουν τα τελευταία τυπικά βήματα από το Κτηματολόγιο για εγγραφή του χώρου στη δημοτική πλευρά. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.