Η Σύρος στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM-TOP RESA στο Παρίσι

  • Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:59

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού, IFTM-TOP RESA στο Παρίσι, βρέθηκε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, Χρηστιάννα Πάπιτση, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Στόχος της παρουσίας της αντιδημάρχου ήταν η συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες και η παρουσίαση της Σύρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών σε δημοσιογράφους μεγάλων γαλλικών μέσων, που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ. 

 Πιο συγκεκριμένα η κ. Πάπιτση πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με ανθρώπους του τουρισμού, στο εθνικό περίπτερο της χώρας, που κατείχε ο ΕΟΤ και είχε τη δυνατότητα να τους παρουσιάσει τη δυναμική της Σύρου ως προορισμού που μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσης της αντιδημάρχου, θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα επιπλέον συζητήσεις μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις με Γάλλους πράκτορες, για το συγκεκριμένο θέμα. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προβολής της Σύρου, η κα. Πάπιτση σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας, την Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου και τη συνδρομή Συριανών παραγωγών και επιχειρήσεων, πραγματοποίησε γεύμα προς τιμή Γάλλων εκπροσώπων του Τύπου.

Το γεύμα επιμελήθηκε και φιλοξένησε στο εστιατόριο της η κα. Νικολάου, η οποία παρασκεύασε συριανά πιάτα χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες τα προϊόντα που διέθεσαν οι παραγωγοί μας και ως δώρα δόθηκαν προϊόντα επιχειρήσεων μας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προορισμού, παρίστατο και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος, ο οποίος δεσμεύτηκε να βρίσκεται σταθερά δίπλα στο νησί της Σύρου, σε κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση του στο εξωτερικό. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης διοργανώνει εκδήλωση προβολής και προώθησης του προορισμού μας σε δημοσιογράφους, μια πρωτοβουλία που αποτελεί την αρχή πολλών παρόμοιων για το μέλλον. 

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαριστούν για τη συνεχή υποστήριξη και συνεργασία τις επιχειρήσεις (η σειρά αναφοράς είναι τυχαία):

Makryonitis Syros Distillery

Syra beer

Physis Cream

Aegean beauty

Λουκουμοποιείο Κανακάρη

Λουκουμοποιείο Συκουτρή

Λουκουμοποιείο Λειβαδάρα

Κρεοπωλείο «Το Σαλιμπάκι»

Υπεραγορά κρεάτων «Ρουσσουνέλος»

Πρέκας – Παραδοσιακά Προϊόντα Σύρου

Meli Syros

Django

Τυροκομείο «Ζωζεφίνος»

Kois Mansion Hermoupolis

Syros soul.