Γ. Λεονταρίτης: Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδοποιίας στον Φοίνικα

  • Σήμερα - 14:01

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας στον Φοίνικα, εξέδωσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μετά τα έργα οδοποιίας που υλοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις περιοχές της Βάρης και της Παρακοπής, ολοκληρώθηκαν, χθες, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και οι εργασίες ανακατασκευής του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Φοίνικα, το οποίο παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η διαγράμμιση των τμημάτων που έχουν ασφαλτοστρωθεί προκειμένου αυτό να καταστεί απολύτως ασφαλές για τους οδηγούς.

Σε δήλωσή του για τα έργα οδοποιίας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης ανέφερε :

«Ξεκινώντας τα έργα οδοποιίας είχαμε δεσμευτεί ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες παρεμβάσεις βελτίωσης του εγκαταλελειμμένου για πάρα πολλά χρόνια επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μέχρι σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τις κάτωθι εργασίες :

  • Τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο

  • Τοποθετήθηκαν 873 νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED στις περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχει δίκτυο ηλεκτροφωτισμού

  • Έγινε διαγράμμιση στο σύνολό του και

  • Έχει ασφαλτοστρωθεί το 70% επί του συνόλου του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας με άσφαλτο κλειστού τύπου που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα έργα οδοποιίας.

Οι προσπάθειές μας για βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου θα συνεχιστούν και στο μέλλον και θα αφορούν ασφαλτόστρωση και άλλων τμημάτων του, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και ανανέωση της διαγράμμισης του συνόλου του.»