Στην καρδιά του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού μυήθηκαν οι επισκέπτες του Πύργου Μπαζαίου μέσα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 19ου Φεστιβάλ Νάξου

Μια εκπαιδευτική – πολιτιστική εμπειρία

  • Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Μοναδικές στιγμές χάρισε και φέτος στους φίλους του το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου, «σερβίροντας» ένα πλούσιο καλλιτεχνικό μενού στο οποίο περιλαμβάνονταν συναυλίες καταξιωμένων ερμηνευτών, θεατρικές παραστάσεις, performances και παιδικά εργαστήρια.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται με την εικαστική έκθεση «Ephemeral” στο εσωτερικό του Πύργου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019. Εικαστικοί από διαφορετικές χώρες του κόσμου και την Ελλάδα αξιοποίησαν το πρόγραμμα διαμονής (residency) στον Πύργο Μπαζαίου και δημιούργησαν έργα και εγκαταστάσεις, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά.

Μία γόνιμη σεζόν, γεμάτη τέχνη

Η διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού ΑΙΩΝ προσέφερε την ευκαιρία για έναν ψυχαγωγικό και απολαυστικό παραθερισμό με τη συντροφιά αγαπημένων, σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Θηβαίος, Παναγιώτης Μάργαρης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Σπύρος Μάνεσης, Σαββέρια Μαργιολά, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης, Βασίλης Ρακόπουλος κ.ά.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και συγκινητικές στιγμές του φετινού προγράμματος ήταν η παράσταση του Δημήτρη Μπογδάνου «Ορφέας και Ευρυδίκη» με τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη και την Θάλεια Παπακώστα, η οποία παρουσιάστηκε στο Ναό του Διονύσου στα Ύρια, σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Νάξου, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και της Εφορεία; Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η παράσταση «Θα πάντα εκεί … Πεθαίνω σαν Χώρα» σε κείμενα Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη, με ερμηνευτές τον  Χρήστο Σαπουντζή και την  Μπέττυ Βακαλίδου προσκάλεσε το κοινό για αναστοχασμό, ενώ τα θεατρικά εργαστήρια με την Κατερίνα Γαβαλλά και οι ξεναγήσεις μαθητών στον Πύργο συμπλήρωσαν την εκπαιδευτική-πολιτιστική εμπειρία που προσφέρει το Φεστιβάλ.

Σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό και τον καλλιτεχνικό κόσμο

Η Δημιουργική Ομάδα του Φεστιβάλ ευχαριστεί τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές οι οποίοι αγκάλιασαν άλλη μία διοργάνωση, καθώς και το κοινό που μέσω της δυναμικής και θερμής ανταπόκρισής του ανανεώνει τη διάθεση και τις προσδοκίες των μελών της για το επόμενο βήμα του κοινού.

«Η προβολή, η επιδραστικότητα και η εμβέλεια του Φεστιβάλ προάγει την πολιτιστική ζωή του νησιού και τοποθετεί τη Νάξο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», σημειώνει η ομάδα, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους φίλους της για την επόμενη επετειακή διοργάνωση των είκοσι χρόνων, που θα γιορτάσουν όλοι μαζί, το καλοκαίρι του 2020.