Καρναβαλιστές του νησιού τραγούδησαν και χόρεψαν με τους απόμαχους της ζωής

«Παρέλαση» χαράς και αγάπης στα Γηροκομεία της Σύρου

Το κεφάτο κλίμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετέφεραν στους τροφίμους του Ησυχαστηρίου «Η Παναγία της Ελπίδος» και του Γηροκομείου του Αγίου Παντελεήμονα συμμετέχοντες και συντελεστές του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Χαρά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που σφράγισαν την πρώτη επίσκεψη των καρναβαλιστών στα δύο ιδρύματα του νησιού, δίνοντας φτερά στις ψυχές των ηλικιωμένων, οι οποίοι ανταπέδωσαν την αγάπη που εισέπραξαν, τραγουδώντας, χορεύοντας, γελώντας και εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους.

Οδηγός σε αυτή την παρέλαση αγάπης ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη η οποία μαζί με στελέχη και συνεργάτες του Τμήματος Πολιτισμού, την εντεταλμένη σύμβουλοι κοινωνικής πρόνοιας, Αγγελική Πρίντεζη και εκπροσώπους των καρναβαλικών ομάδων δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να ανταλλάσσει χαμόγελα και αγκαλιές με τους γέροντες.

Η δράση πλαισιώθηκε από μουσικούς, μέλη της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου, οι οποίοι έπαιξαν ζωντανά το «Γιλεκάκι που φορείς» και άλλα αγαπημένα κλασικά τραγούδια που ξεσήκωσαν ευχάριστα τους ηλικιωμένους, καθιστώντας τους μέρος αυτής της πολύχρωμης γιορτής.

Μια επίσκεψη με ανάμεικτα συναισθήματα

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η κ. Λεονταρίτη έκανε λόγο για μία δράση αμφίδρομη και ανταποδοτικοί, καθώς οι συμμετέχοντες έδωσαν και έλαβαν πολλή αγάπη από όλους αυτούς τους απόμαχους της ζωής, που δικαιούνται τη σκέψη και την παρουσία μας, όχι μόνο δύο ή τρεις φορές το χρόνο, αλλά καθημερινά. «Το όμορφο απόγευμα που περάσαμε ξεπέρασε όχι μόνο τις προσδοκίες μας, αλλά και ό,τι είχαμε στο μυαλό μας. Αντικρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, θυμηθήκαμε δικούς μας ανθρώπους που έχουμε χάσει και άλλους που βρίσκονται σε τέτοιους χώρους και προσλαμβάνουν τόση χαρά από τα νιάτα, τα χρώματα και τους ήχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Πρόσθεσε μάλιστα πως, ακόμη και στα πρόσωπα εκείνων που δεν αντιλαμβάνονταν πλήρως αυτό που συνέβαινε, διακρινόταν μία λάμψη αλλά και ένα χαμόγελο στα χείλη τους. «Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις, τι σημαίνει άνθρωπος, σεβασμός και ευγνωμοσύνη».

Καταλήγοντας, η κυρία Λεονταρίτη διαβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη δράση, που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μαζί με τα Συριανο-ιδώματα και το Maska Runners θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές με περισσότερους συμμετέχοντες που θα γεμίσουν τους χώρους των Γηροκομείων του νησιού μας.