Η ιστορία, ο πολιτισμός και το φυσικό τοπίο της Μυκόνου αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα ξεχωριστό λεύκωμα

«Μύκονος Ημέρες»

Στην έκδοση ενός μνημειώδους τόμου με περιεχόμενο τα ετήσια ημερολόγιά του από το 2014 μέχρι και σήμερα, προχωρά ο Δήμος Μυκόνου, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει και να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη φυσιογνωμία του νησιού, καθιστώντας την μοναδική και ξακουστή παγκοσμίως.

Στο ειδικό λεύκωμα με τίτλο «Μύκονος Ημέρες» περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες με πρωτότυπες φωτογραφίες και συνοδευτικά κείμενα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η έκδοση αυτή αποτυπώνει το γενικότερο προφίλ της Μυκόνου, ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως ταυτότητα ενός τοπικού πολιτισμού, που έχει αποσπάσει τον διεθνή θαυμασμό.

Η Μύκονος, η ιστορία της, ο πολιτισμός της και το φυσικό τοπίο, αλληλοσυμπληρώνονται στην παρουσίαση, αναδεικνύοντας τα στοιχεία εκείνα τα οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε επιπλέον.

Με τα ειδικά θέματα που αναπτύσσονται, με τα ιστορικά αναλυτικά κείμενα, καθώς και με τα κατατοπιστικά κείμενα εισαγωγής ανά ενότητα, το βιβλίο αυτό γίνεται ένα αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας προς τους επισκέπτες καθώς και ένα εργαλείο απαραίτητο για τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου Μυκόνου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εμπλουτισμένο με αποσπάσματα από τον Οδηγό του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου (Έκδοση Δήμου Μυκόνου 2010), καλύπτει εκτός από ιστορικές πτυχές και στοιχεία λαογραφίας.

Αναλυτικά, το λεύκωμα αποτελείται από τα κεφάλαια: Εισαγωγή & Ιστορία, Δήλος, Άνω Μερά, Ανεμόμυλοι, Πέτρος ο Πελεκάνος, Μαντώ Μαυρογένους, Ο οικισμός του Κάστρου και Σταθμοί στην Χαρτογραφία της Μυκόνου, της Δήλου, του Αρχιπελάγους

Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δαπάνης είναι 24.304 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (24%).

Η έκδοση του συγκεκριμένου λευκώματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου.