Η μαγεία των Χριστουγέννων με φόντο τις Κυκλάδες

  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022 - 06:17

Τα νησιά των Κυκλάδων φορούν σιγά - σιγά τα “γιορτινά” τους και γεμίζουν χρώματα κι αρώματα Χριστουγέννων. Τα προγράμματα των εορταστικών εκδηλώσεων των δήμων και των κοινοτήτων, εξακολουθούν να διαμορφώνονται και να ανανεώνονται, προσφέροντας στους κατοίκους των μικρών μας νησιών μεγάλες συγκινήσεις και προσθέτοντας ακόμα περισσότερους λόγους για να τα επισκεφθεί κανείς και τη χειμερινή περίοδο.

Πάρος

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην πλατεία Εκατονταπυλιανής, η Παροικιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες Π.Σ. Αρχιλόχου και ωδείου “Μυθωδία”, ζωντανή μουσική από τετραμελή ορχήστρα, bazaar των συλλόγων και των σχολείων της Παροικιάς και τον Άγιο Βασίλη σε μία συνδιοργάνωση της κοινότητας, του Δήμου και της ΚΔΕΠΑΠ.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου οι Λεύκες προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για το παραδοσιακό άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 18:00 στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση της χορωδίας του Π.Σ. Αρχίλοχου, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου στην Αλυκή, θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότη τον Άγιο Βασίλη, όπου θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό και θα ακολουθήσουν εκπλήξεις, δώρα και κεράσματα. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγκαιριάς, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.30, στην πλατεία της Νάουσας Πάρου, θα ανάψει το δέντρο του Χριστουγεννιάτικου χωριού, παρουσία του Άγιου Βασίλη ο οποίος θα μοιράσει δώρα, ενώ θα ακολουθήσει μία μεγάλη γιορτή όπου οι σύλλογοι και οι μαθητικές κοινότητες του χωριού θα πουν τα κάλαντα και θα προσφέρουν κεράσματα.

Μύκονος

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου ξεκίνησαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με την παράσταση κουκλοθέατρου “ Ο Φον Κουραμπιές” από την ομάδα Τα Πάντα Φι, ενώ χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε εργαστήρι κουκλοθέατρου για παιδιά 5 έως 10 ετών. Στις 3 του Δεκέμβρη ξεκινούν τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και θεατρικά-μουσικοκινητικά παιχνίδια στις 11 το πρωί, για παιδιά 5 έως 8 χρονών, από την Μυρτώ Μολανδώνη, θεατροπαιδαγωγό και Μαρία Χριστάρα, μουσικοπαιδαγωγό καθώς και ομάδες αφήγησης για εφήβους (17.00 -18.30) και για παιδιά 8 έως 11 ετών (19.00 – 20.30) με τη Μυρτώ Μολανδώνη, θεατροπαιδαγωγό. Στις 10 Δεκεμβρίου, με δύο παραστάσεις (έναρξη 17.00 και 18.30), η ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά “Ω! Christmas three”, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία λίγο...διαφορετική!

Οι εκδηλώσεις είναι μία διοργάνωση του Π.Α.Κ.Ο. "Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ" και του ARTMill Festival Μύκονος 2022-23.

Άνδρος

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, το λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο, θα ζωντανέψει με λάμψη και μουσική στην 2η Χριστουγεννιάτικη Πανανδριακή γιορτή. Με οικοδεσπότες τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας, τον Δήμο Άνδρου και συνδιοργανωτή το Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο», το λιμάνι του Γαυρίου «φοράει τα καλά του» και υποδέχεται όλους σε μια γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η φετινή εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στηρίζοντας τον Φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικιών Άνδρου, έναν σύλλογο που ιδρύθηκε το 1983 και στηρίζει τις άπορες οικογένειες του νησιού. Τα γιορτινά φώτα θα ανάψουν υπό τους ήχους της μουσικής και θα χαρίσουν τη λάμψη τους σε όλο το λιμάνι του Γαυρίου, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα που υπόσχεται να μαγέψει όλους τους παρευρισκόμενους. Θα υπάρξουν κεράσματα, bazzaar, αμέτρητες δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, βόλτες με Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, ενώ οι φωνές των μαθητών και μαθητριών όλων των σχολικών βαθμίδων του νησιού θα συνοδεύσουν τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με ένα φαντασμαγορικό σόου.

To Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η Άνδρος διοργανώνει τη δική της “Λευκή Νύχτα” στην πλατεία Γηροκομείου ενώ στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Χώρας. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 18.00, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Μπατσίου όπου και θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις. Στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30, η “Λευκή Νύχτα” και οι εορταστικές εκδηλώσεις “μεταφέρονται” στην πλατεία Όρμου Κορθίου, ολοκληρώνοντας των κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού.