Λαογραφικό Μουσείο Ερμούπολης: Προβολή του animation "Ερμούπολη" από το Animasyros

  • Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024 - 08:14

Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, είναι ανοιχτό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 - 14:00 στο κοινό, ενώ κατόπιν προγραμματισμού μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτικές επισκέψεις και εκδηλώσεις. Η διάρκεια περιήγησης είναι συνήθως μία ώρα και προσφέρεται και ένα μικρό κέρασμα μαστίχας στη βεράντα του. Η επίσκεψη περιλαμβάνει και την προβολή του εξαιρετικού ιστορικού animation “Ερμούπολη” παραγωγής ANIMASYROS & COSMOTE TV (Ελληνικά με Αγγλικούς υπότιτλους).

Το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι στα 6 Ευρώ, με μειωμένο εισιτήριο στα 3 Ευρώ για μαθητές και φοιτητές. Για παιδιά κάτω των 5 ετών καθώς και για ΑμεΑ, η είσοδος είναι δωρεάν.

Το μουσείο το οποίο άνοιξε στις 1/8/2024 τις πόρτες του στο κοινό μετά από μία πολυετή προσπάθεια αποκατάστασης του κτηρίου, στεγάζεται στην πρώην Οικία Ρεθύμνη, ένα νεοκλασικό Αρχοντικό της Συνοικίας των Βαποριών το οποίο κατασκευάστηκε το 1840. Το κτήριο φιλοξενεί στους χώρους του σήμερα πτυχές της ιστορίας της αστικής ζωής και ανάπτυξης της Ερμούπολης.

Το κτήριο μετατράπηκε σε μουσείο με ευαισθησία και ιδιαίτερη προσοχή από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ώστε να διατηρηθεί ο καλαίσθητος διάκοσμος και να μην αλλοιωθεί η μορφή και ο χαρακτήρας του.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει δεκάδες θετικές κριτικές από τους επισκέπτες του, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία της ιστορίας της Ερμούπολης.

Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους φιλοξενούμενού σας για την λειτουργία μας, προκειμένου να στηρίξουμε τη βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στη Σύρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.hermoupolismuseum.gr.

Επικοινωνία:

info@hermoupolismuseum.gr

τηλ: 2281076855 (10:00 - 14:00)