Πρεμιέρα κάνουν σήμερα «Τα Παράπονα στον Άγιο Βασίλη»

  • Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:12

Έτοιμοι να διασκεδάσουν, αλλά και να συγκινήσουν το κοινό με τα τρυφερά, γλυκά και χριστουγεννιάτικα «παράπονά» τους είναι μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων».

Η νέα παιδική παραγωγή του Ομίλου σε σκηνοθεσία Βέτας Αποστολίδου θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο στις 19:30 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00, στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης.

Το πρωτότυπο έργο του Αντώνη Μπούμπα μας μεταφέρει στην τάξη της κυρίας Χρύσας, η οποία έχει μπει σε γιορτινό κλίμα. Όταν η δασκάλα ζητάει από τους μαθητές να γράψουν στον Άγιο Βασίλη τι δώρο θα ήθελαν τα φετινά Χριστούγεννα, έρχονται τα πάνω-κάτω. Η είδηση ότι ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει δώρο σε όλα τα παιδιά του σχολείου, προκαλεί αναστάτωση. Τα παιδιά αποφασίζουν να εκλέξουν μία πενταμελή αντιπροσωπεία που θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του και θα του εκφράσει τα παράπονα και το πάγιο αίτημά τους. «Δώρα για όλους». Οι πέντε μαθητές και φίλοι, που είναι γεμάτοι χαρά, ελπίδα, ευτυχία, γενναιοδωρία και αγάπη για τη ζωή θα συναντήσουν στο δρόμο τους διαφορετικούς ανθρώπους, οι προσωπικές ιστορίες των οποίων θα τους οδηγήσουν στη λύση…

Τους πέντε πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Ευγενία Κουτσαμπάση (Ζωή), η Έλλη Πασσά (Ευτυχία), η Ειρήνη Κοτσιφάκη (Ελπίδα), η Μαριάννα Φωσκόλου (Χαρά) και ο Ηλίας Παπαμακάριος (Δώρος), που πλαισιώνονται από τους εξίσου μικρούς ταλαντούχους Αντώνη Καραμολέγκο (Αγόρι με τα βιβλία), Μικαέλα Βακονδίου (Στεφανία), Διονύση Γεωργίου (Βαγγέλη), Ελένη Ζώρζου (Φανή) και 20 ακόμα ηθοποιούς του «Απόλλωνα».

Αφηγήτρια της ιστορίας η Εύη Αριστείδου, «αόρατος» σύντροφος των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της μαγικής και ανθρώπινης περιπέτειάς τους.

Τα πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης έχουν γράψει ο Γιώργος Πάχος και ο Δημήτρης Καπέλλας.

Τα «Παράπονα στον Άγιο Βασίλη» περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και μας αποκαλύπτουν αυτό το τριήμερο, το «μυστικό» για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.