“ Η ΓΝΩΜΗ” ΠΑΤΡΑΣ

Η εστίαση έκλεισε, οι σκάλες γέμισαν-Εικόνες εν μέσω του «μίνι lock down» που εκθέτουν την Πάτρα και θέτουν εν αμφιβόλω τα μέτρα

  • Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2020 - 06:28

Τελικά που ισχύουν τα μέτρα και μέχρι που φθάνει η ατομική ευθύνη του καθενός όταν μάλιστα αυτή εκθέτει μία ολόκληρη πόλη;

Ερωτήματα που προέκυψαν από το πρώτο κιόλας βράδυ εφαρμογής του «μίνι lock down» στην Πάτρα αφού η εστίαση έκλεισε ανοίγοντας όμως «παράθυρο» στις συναθροίσεις στις σκάλες και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Το βράδυ της Τρίτης οι σκάλες της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου είχαν την τιμητική τους, αφού εκατοντάδες νέοι κατέκλυσαν τα σκαλιά, άλλοι φορώντας μάσκα κι άλλοι όχι.

Οι εικόνες που κατέγραψε το gnomip.gr προκάλεσαν αίσθηση πανελλαδικά αφού θέτουν εν αμφιβόλω τα μέτρα που ελήφθησαν, από τη στιγμή που καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος για την αποφυγή του συνωστισμού σε κοινόχρηστους χώρους. Κι αυτό, γιατί αστυνομικοί μετέβησαν στα δύο «επίμαχα» σημεία και ζήτησαν από τους νεαρούς να απομακρυνθούν και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις, ωστόσο, ο αριθμός ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της κατάστασης.

Οι εικόνες αυτές, προκάλεσαν κυρίαρχα την αντίδραση του κλάδου της εστίασης, ο οποίος κάνει λόγο για «κατάφορη αδικία», αφού την ώρα που τα καταστήματα υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο, δεν ισχύει το ίδιο για τη νεολαία.

Μάλιστα, η συνάθροιση της νεολαίας σε αυτούς τους χώρους φαίνεται πως έγινε «μόδα» από το διάστημα της καραντίνας, ενώ πλέον τείνει να γίνει συνήθεια ανεξαρτήτως των μέτρων που ανακοινώνονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.