“ΠΑΤΡΙΣ” ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ετοιμάζονται να μπουν στα ξενοδοχεία οι εμβολιαστικές μονάδες

  • Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021 - 06:24

Στα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να μπουν στο τέλος της εβδομάδας οι κινητές εμβολιαστικές μονάδες της Κρήτης για να διευκολύνουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων. Είναι γνωστό ότι μεγάλο ποσοστό ξενοδοχοϋπαλλήλων, περίπου ένας στους δύο, παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων νομού Ηρακλείου μας είπε ότι επικοινώνησε τόσο με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λ. Μπορμπουδάκη όσο και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκη ώστε οι εμβολιαστικές μονάδες να αρχίσουν τις επισκέψεις στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αρχή θα γίνει το πιθανότερο από τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του στην περιοχή της Σταλίδας. Σύμφωνα με τον κ . Χαλκιδακη, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία πρέπει να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Εμβολιάζονται οι πρόσφυγες

Σε εμβολιασμό προσφύγων που διαβιούν στο Ηράκλειο προχωρά σήμερα και αύριο, η 7η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εμβολιασμών κατά της νόσου COVID -19, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, κινητή μονάδα θα πραγματοποιήσει εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Θα εμβολιαστούν ωφελούμενοι του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, του Προγράμματος ESTIA 2021 της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, του προγράμματος ESTIA 2021 της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» και του προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Πόρου και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα παρέχει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, όλα τα εμβολιαστικά σκευάσματα καθώς και τα απαιτούμενα αναλώσιμα.