Ιατρικός και λοιπός εξοπλισμός από τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου προς την υγειονομική μονάδα

"Μαζί μπορούμε καλύτερα"

Ολοκλήρωση και παράδοση των πιστοποιητικών ορθής λειτουργίας ISO 9001:201, σε έξι νοσηλευτικά τμήματα του νοσοκομείου

Το σύνθημα "Μαζί μπορούμε καλύτερα", ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου, όχι μόνο το έχει κάνει πράξη, αλλά από το 2016 έως και σήμερα προσπαθεί να το επικοινωνήσει με κάθε τρόπο τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και όλων των Κυκλάδων.

Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται, όχι μόνο μόνο ηθικά, αλλά κυρίως υλικά δίπλα στην υγειονομική μονάδα του νησιού, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Μία από αυτές τις σημαντικές του συμβολές, έγιναν χθες γνωστές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης-παράδοσης νέου ιατρικού εξοπλισμού και ιματισμού, όπως επίσης και των πιστοποιητικών ορθής λειτουργίας έξι τμημάτων.

"Είμαστε δίπλα σας για ότι χρειαστείτε"

Με την παρουσία του διοικητή, Νικολάου Ρούσα και των προϊσταμένων των ιατρικών τμημάτων, μέλη του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου, με επικεφαλής την πρόεδρό του Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου, παρέδωσε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, ιατρικό εξοπλισμό, χειρουργικά εργαλεία και λευκό ιματισμό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η παράδοση, εκ μέρους του κ. Ρούσα των πιστοποιητικών ορθής λειτουργίας, ISO 9001:2015 που έλαβαν τμήματα του νοσοκομείου, η χρηματοδότηση της οποίας έγινε από τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου.

"Σε μια εποχή όπου τα αρνητικά μηνύματα και η απαισιοδοξία που τα ακολουθεί μας κατακλύζουν, επικοινωνούμε το μήνυμα του "Μαζί", το οποίο ως Σύλλογος πρεσβεύουμε από τη δημιουργία μας", σημείωσε χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, η πρόεδρος του, Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου.

Αναφερόμενη δε στον συνοπτικό απολογισμό του έργου που έχει καταρτίσει το 2024, έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής ο Σύλλογος, έχει προχωρήσεις στην προμήθεια οφθαλμιατρικών χειρουργικών εργαλείων, στην εξόφληση της εταιρίας πιστοποίησης, στην προμήθεια ανιχνευτή φλεβών για την φλεβοκέντρηση, καθώς επίσης και στην προμήθεια ορθοπεδικού νάρθηκα.

Εκτός από τα ιατρικά αναλώσιμα και άλλα αναλώσιμα, ο Σύλλογος προχώρησε στην προμήθεια λευκού ιματισμού και συγκεκριμένα 200 σεντονιών, 12 παπλωματοθηκών, 50 αδιάβροχων προστατευτικών καλυμμάτων, 50 ζευγών αδιάβροχων προστατευτικών μαξιλαροθηκών, 100 υποσέντονων και 30 αδιάβροχων αναπνεόμενων μαξιλαριών, ενώ τέλος, διαμεσολάβησε για τη χορηγία 30 ειδικών χειρουργικών μπλουζών και 50 χειρουργικών τετραγώνων, από την εταιρία φαρμακοβιομηχανικών εφαρμογών, Elchema.

"Το συνολικό ποσό μέχρι στιγμής των χορηγιών μας έχει φτάσει περί τα 11.500 ευρώ", τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Νικολοπούλου, αναφερόμενη στη μέχρι και σήμερα συμβολή του Συλλόγου προς την υγειονομική μονάδα του νησιού.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου έκανε λόγο και για την πολύτιμη συνεισφορά του για την απόκτηση της πιστοποίησης ορθής λειτουργίας έξι τμημάτων του.

"Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμβάλλαμε με την ανάληψη της χρηματοδότησης στην πορεία της λήψης πιστοποιητικού ISO 9001:2015, σε έξι νοσηλευτικά τμήματα και συγκεκριμένα στο Χειρουργικό, το Αναισθησιολογικό, την αποστείρωση, τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τέλος, στο Τμήμα Τακτικών Χειρουργείων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία συμβάλλαμε και εμείς στην ενδυνάμωση της ιδέας "μαζί μπορούμε καλύτερα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα. Νικολοπούλου κλείνοντας απεύθυνε τα συγχαρητήριά της προς όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την απόκτηση της πολυπόθητης πιστοποίησης, η οποία, όπως τόνισε, έχει ιδιαίτερο βάρος και έχει στρατηγική σημασία για το νοσοκομείο.

"Η πιστοποίηση ISO δηλώνει ότι οι διαδικασίες και οι υπηρεσίες των τμημάτων αυτών είναι σωστές και λειτουργικές. Εμείς ως Σύλλογος έχουμε ήδη συζητήσει και έχουμε λάβει την απόφαση ότι θα χρηματοδοτήσουμε και πάλι την προσπάθεια πιστοποίησης και των τμημάτων που υπολείπονται", υποστήριξε η κα. Νικολοπούλου.

"Το "ταγκό" της ζωής θέλει δύο"

Από την πλευρά του, ο διοικητής Νίκος Ρούσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αυτό είναι το νοσοκομείο. Δέσμευσή μου είναι ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρουμε, ώστε όλο το ίδρυμα να είναι πλέον πιστοποιημένο. Οι άνθρωποι του εργάζονται ακατάπαυστα, χωρίς να φαίνονται, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νοσοκομείο που παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο στους κατοίκους της Σύρου, αλλά και όλων των Κυκλάδων".

Ο κ. Ρούσας δήλωσε ότι ο δεύτερος πυλώνας λειτουργίας του, το δεύτερο μέλος στο ταγκό της ζωής, όπως είπε, είναι ο Σύλλογος Φίλων του νοσοκομείου, με τον οποίο υπάρχει μία αγαστή συνεργασία.

"Είμαστε μία αλυσίδα. Το νοσοκομείο είναι υπόθεση όλων μας και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του. Όλοι μας έχουν την ανάγκη του. Άρα βοηθώντας το, μπορεί και εκείνο να ανταπεξέλθει στις όποιες ανάγκες έχει. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την αμέριστη φροντίδα που δίνεται όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και τους νοσηλευόμενους", υπογράμμισε.

Επικεντρώνοντας στην απόκτηση των πιστοποιητικών ορθής λειτουργίας των πέντε τμημάτων, ο διοικητής επισήμανε ότι "αυτό έγινε με τη συνδρομή του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού της υγειονομικής μονάδας, αποτελώντας παράλληλα μία επιπλέον απόδειξη για τις υψηλού επιπέδου παροχές υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο. Αυξάνει την ασφάλεια του εργαζόμενου, αλλά και του νοσηλευόμενου".