Νοσοκομείο Σύρου: Λειτουργία με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα

  • Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020 - 14:40

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" ανακοινώνει τα ακόλουθα, σχετικά με τη συμμετοχή του Νοσοκομείου στην Πράξη 'Low Carbon Healthcare in the Mediterranean Region' (https://noharm-europe.org/issues/europe/low-carbon-healthcare-mediterranean-region):

 

1. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Πράξης για το Νοσοκομείο Σύρου με την καταγραφή των ενεργειακών δεδομένων αυτού. Σύμφωνα με την εκπονηθείσα συγκριτική μελέτη αξιολόγησης ενεργειακών δεδομένων, μεταξύ των πέντε (5) Νοσοκομείων της Πράξης,  

το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου κατατάσσεται στην πρώτη θέση λειτουργίας με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα ολοκληρωθεί η συγγραφή του Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας του Νοσοκομείου Σύρου.

2. Κατά το χρονικό διάστημα 23.11-4.12.2020, διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο CLEANMED 2020, διαδικτυακά. Στελέχη του Νοσοκομείου Σύρου παρακολουθούν ενεργά αυτό και, την Παρασκευή 27.11.2020, ο Κοινός Διοικητής Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου παρουσίασε την εμπειρία συμμετοχής του Νοσοκομείου Σύρου στη σχετική Πράξη, συμμετέχοντας σε panel εξειδικευμένων στελεχών. 

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου προωθεί τις δράσεις εξωστρέφειας του έργου του και προβάλλεται διεθνώς με μηδενικό οικονομικό κόστος.