Καμία απάντηση από Θεμιστοκλέους για το ελικόπτερο της πτητικής βάσης στη Σύρο

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καμία σαφή απάντηση δεν υπήρξε σήμερα σχετικά με την επιστροφή του ελικοπτέρου της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, από τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, που μετέβησαν στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους από Συλλόγους Εργαζομένων των Νοσοκομείων και από Εργατικά Κέντρα από όλο το Αιγαίο, μέλη των Δ.Σ. συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Από την πλευρά του Βαρδάκειου και Πρώιου και συγκεκριμένα του Συλλόγου, συμμετείχε η γενική γραμματέας του Δ.Σ., Άννα Καμπάνη, η οποία μίλησε για τα κενά στο Νοσοκομείο, για τις ελλείψεις των ιατρών και για την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενώ έθεσε επί τάπητος το θέμα της απομάκρυνσης του ελικοπτέρου από τη Σύρο και την πτητική βάση, από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια στην “Κοινή Γνώμη”, στην ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει το ελικόπτερο, η απάντηση ήταν πως δεν γνωρίζει ο κ. Θεμιστοκλέους να δώσει απάντηση αυτή τη στιγμή και πως “ίσως σε πέντε – έξι ημέρες να γνωρίζουν κάτι”.

Βάσει των ανωτέρω, καθίσταται σαφές πως η κατάσταση διαμορφώνεται δύσκολη για τις Κυκλάδες και τη Σύρο και το μέλλον της πτητικής βάσης, όπως όλα δείχνουν… αγνοείται.

Σημειώνεται πως οι αεροδιακομιδές καλύπτονται αναγκαστικά με πτητικά μέσα από την Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο καθυστερήσεων για τους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως όλοι οι Κυκλαδίτες αναμένουν την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Σύρο, όπως αυτή θα προγραμματιστεί, σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου.

Σε περίπτωση ανυπαρξίας απαντήσεων και λύσεων και για τη στελέχωση και για την πτητική βάση, θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις πανκυκλαδικού χαρακτήρα.