Σύρος: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στην πλατεία Μιαούλη την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα
  • Σήμερα - 13:13

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, ζητώντας τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας του νησιού.

Παράλληλα ο Σύλλογος εξήγγειλε να πραγματοποιήσει και ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, στην γενική συνέλευση εργαζομένων που εργασίας και παράστασης διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου για την εβδομάδα 9-9-24 με 13-9-24 με διάρκεια μιας ώρας καθημερινά με βασικό αίτημα την στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και την επίλυση των επαναλαμβανόμενων περιστατικών κακοποιητικής συμπεριφοράς προς το νοσηλευτικό προσωπικό του.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων προκηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου 13:00 – 14:00 από την Δευτέρα 9/9/24 έως Παρασκευή 13/9/24, προκειμένου να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Επιπλέον αποφάσισε να καλέσει του πολίτες και τους φορείς της Σύρου για άλλη μια φορά σε ανοιχτή συζήτηση στην Πλατεία Μιαούλη την Τετάρτη 11-9-24 και ώρα 18:00. Στην συζήτηση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

- Στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

- Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων

- Ένταξη στα ΒΑΕ

- Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία

- Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

-Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού

- Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.

- Διπλασιασμός του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς με παράλληλη ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες

- Όχι στην «απογευματινή» επι πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην είσοδο ιδιωτών στα Νοσοκομεία.

- Αύξηση Μισθών. Εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Οι νησιώτες δεν είμαστε πολίτες β' κατηγορίας".