Ο Δήμος Μήλου προς την ΚΕΔΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

  • Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022 - 11:57

Με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Μανόλης Μικέλης, ζήτησε την οργάνωση των Δήμων για την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η επιστολή του κ. Μικέλη έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις τελευταίες οδυνηρές εξελίξεις του πολέμου μεταξύ των χωρών Ρωσίας - Ουκρανίας, θεωρώ χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συνδράμει με κάθε μέσο στους κατοίκους της Ουκρανίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Ο Δήμος Μήλου θα ξεκινήσει τη συγκέντρωση και αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και λοιπών αιτούμενων ειδών ανάγκης, ως ένδειξη σεβασμού και στήριξης των αμάχων της Ουκρανίας.

Απευθύνω έκκληση προς τους Δήμους όλης της Χώρας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για την άμεση και οργανωμένη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους συνανθρώπους μας στα σύνορα της Ουκρανίας - Πολωνίας - Ρουμανίας.

Προτείνουμε να οριστούν σημεία συγκέντρωσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, όπου οι Δήμοι θα αποστέλλουν τα συγκεντρωμένα είδη, ώστε να φορτωθούν μαζικά και να αποσταλούν αμεσότερα, σε συγκεκριμένες προβλεπόμενες θέσεις των συνόρων που παρατηρείται συγκέντρωση αμάχων. Πριν αναχωρήσει από τον εκάστοτε Δήμο η αποστολή βοήθειας, μπορούμε μέσω ανακοινώσεών μας σε επίσημες ιστοσελίδες των Δήμων μας, να προσκαλέσουμε τους δημότες μας να συμμετέχουν στην εκστρατεία συγκέντρωσης των αναγκαίων ειδών, εντός συγκεκριμένων ημερών.

Παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με την εξέλιξη των ανωτέρω.»

Ετικέτες: