κρούσμα κορωνοϊού

Μείωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Τα στοιχεία για τα περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον COVID-19 αφορούν την εβδομάδα 01 Αυγούστου 2022 - 07 Αυγούστου 2022.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 100.421 κρούσματα COVID-19 (9.626 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων...

Ο Δήμος Άνδρου για θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο νησί

Αναφορικά με τις χθεσινές πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος σε άτομο, που ανήκει στο προσωπικό του Δήμου Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ενεργοποίησε άμεσα τις προβλέψεις του υγειονομικού πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ και σήμερα, Τρίτη 23/03/21 πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε χώρους, κτήρια...

Ο Δήμος Σίφνου για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο νησί

Ενημερώνουμε ότι ο εργαζόμενος που λίγες μέρες πριν είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ως θετικό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δείγματα που λήφθηκαν από το χώρο της εργασίας στο στάδιο της πρώτης ιχνηλάτησης είναι αρνητικά.   
Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς Δήμου...

Ανησυχία για κρούσματα κορωνοϊού στη Σαντορίνη

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα περιέρχονται σε γνώση μας ως πληροφορίες περισσότερα κρούσματα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.  Επειδή υπάρχουν στο στενό  και ευρύτερο περιβάλλον μας άνθρωποι που επιβεβαιωμένα νοσούν από τον COVID-19  παρακαλούμε για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέτρων.
 ...

Θετικό στον κορωνοϊό 2χρονο παιδί στη Σύρο

Θετικό στον κορωνοϊό διαπιστώθηκε πως είναι παιδί 2 ετών στο νησί της Σύρου, στο πλαίσιο τεστ που έκανε για τον Covid-19. 

Το μικρό παιδί είναι ασυμπτωματικό ενώ υπάρχουν συστάσεις να κλείσει για 14 ημέρες η ιδιωτική δομή στην οποία πήγαινε καθημερινά (βρεφικός σταθμός). 

...

Κρούσματα κορωνοϊού σε Δήμο και Αποκεντρωμένη

  • Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2020 - 06:19
  • 0 Σχόλια

Σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, στην κατεύθυνση των υποδείξεων του ΕΟΔΥ, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.

Ο δημοτικός υπάλληλος - το τεστ του οποίου έδειξε πως είναι...

Προληπτικό κλείσιμο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου λόγω κορωνοϊού

Προληπτικό κλείσιμο των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Σύρο αποφασίστηκε σήμερα, καθώς στενός συγγενής υπαλλήλου είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που εργάζεται στην Αποκεντρωμένη έχει υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα...

Κρούσμα Covid-19 υπάλληλος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Θετικός στον κορωνοϊό, βρέθηκε υπάλληλος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ο οποίος έλειπε με άδεια, με το Δήμο να προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και στην ενημέρωση των πολιτών του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημου:

Με αίσθημα ευθύνης, όπως πράξαμε από την έναρξη...

Διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού από το Νοσοκομείο Σύρου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου 'Βαρδάκειο & Πρώιο' ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Κάτοικος Σύρου προσήλθε στο Νοσοκομείο, το πρωί της Κυριακής 12.7, με πυρετό και σωματικούς πόνους. Εξετάστηκε στα εξωτερικά container απομόνωσης και κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του. Ελήφθη δείγμα...

Πέντε τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σύρο

Κατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος είναι ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο” ενημερώνει την τοπική κοινωνία της Σύρου για τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή 28.6.2020...

Να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία

Η επίσημη ανακοίνωση των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Σύρο, μετά από μια εβδομάδα φημών, αβεβαιότητας και παραφιλολογίας, αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας των κατοίκων, των εργαζόμενων και των επισκεπτών του νησιού καθώς επίσης και...

Ο Δήμος Ιητών για τη διαχείριση κρούσματος COVΙD-19 στο νησί

Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στην έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, ο Δήμος Ιητών ενημερώνει για τα εξής:
• Εξετάσθηκε από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου, διαγνώσθηκε και αμέσως αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19....

Σύρος: Υπάρχει όλο το πακέτο διασφάλισης αντιμετώπισης περιστατικού COVID-19

Την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις τηλεοπτικές αναφορές για ύπαρξη θετικού...

Φημολογία για κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο

Φημολογία για κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο. Σύμφωνα με την πλευρά του Νοσοκομείου ουδείς νοσηλεύεται μέχρι στιγμής με συμπτώματα κορωνοϊού, άλλωστε η υγειονομική μονάδα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων δύναται με ασφάλεια να φιλοξενήσει κρούσμα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η Διοίκηση του Γενικού...

Πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη Νάξο

Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού μετρούν τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς μετά τη Σύρο και τη Μύκονο, ένας 49χρονος άνδρας βρέθηκε θετικός στην εξέταση για covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Με νηφαλιότητα και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας,...

Πρώτο κρούσμα στη Μύκονο

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο. Πρόκειται για 70χρονη γυναίκα η οποία προσήλθε με συμπτώματα στο Κ. Υγείας του νησιού, όπου και απομονώθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο isobox. Άμεσα ελήφθη δείγμα και στάλθηκε για εξέταση, η οποία βγήκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα...

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό 13 πολίτες στη Μύκονο που ταξίδεψαν με το "ΘΕΟΛΟΓΟΣ"

Στο πλαίσιο της ανάγκης για ουσιαστική και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Μυκόνου, μέλος του πληρώματος του πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» που εκτέλεσε, χθες, το δρομολόγιο Άνδρος- Τήνος - Μύκονος αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού (COVID 19). Επισημαίνεται ότι...

Κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τις Κυκλάδες, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στη Σύρο.

Πρόκειται για 88χρονο άνδρα, καρδιοπαθή, ο οποίος είναι Συριανός, όμως προ ημερών είχε μεταβεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για καρδιολογικό έλεγχο.

Την Κυριακή, 22 Μαρτίου, μετέβη ο ίδιος στο...