Η ομάδα της ορεινής Νάξου ηττήθηκε με 64-71 από την ΑΕΝ Κηφισιά στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος

Εκτός κυπέλλου Ελλάδος ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων ο ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια καθώς ηττήθηκε για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΝ Κηφισιά. Η ομάδα της ορεινής Νάξου, αν και έπαιξε εντός έδρας με την Κηφισιά, έμεινε εκτός συνέχειας καθώς έχασε με 64-71 κι αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι, αν και μπήκαν με αρκετή όρεξη στο παιχνίδι και έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό, στο τέλος δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Τα φανάρια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά γι’ αυτό και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-16. Η συνέχεια πάνω – κάτω ήταν η ίδια καθώς η ομάδα από την ορεινή Νάξο έλεγχε το ρυθμό και διατήρησε το προβάδισμα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 33-27.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε τεράστιο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από την αρχή του δεκαλέπτου σε όλο το γήπεδο και όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν αλλά και να περάσουν μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αντέδρασαν και χάρη στην ευστοχία του Προδρόμου έξω από την γραμμή των 6.75 κατάφεραν να περάσουν και πάλι μπροστά και να κλείσουν το δεκάλεπτο με το σκορ στο 51-46.

Η τελευταία περίοδος ήταν δραματική, αφού υπήρξε η μεγάλη ανατροπή, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι, χάρη στο τρίποντο του Μανούσου, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 60-65, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνάμεις να αντιδράσουν για δεύτερη φορά κι έτσι η ομάδα της Αθήνας κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια – ΑΕΝ Κηφισιάς 64-71

Δεκάλεπτα: 20-16,33-27,51-46,64-71

ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια (Ρουμελιώτης): Πολίτης 2, Μιλεντίγιεβιτς 3 (1), Μπακέας 5 (1), Γυφτάκης 4, Δόκλης, Προδρόμου 20(2), Γιόκιτς 20(3), Χαρούνι 4, Βουτυρόπουλος, Μάκαρης 2, Αναγνωστόπουλος 4, Λάκοφ

ΑΕΝ Κηφησιά (Λαδικός): Ιωάννου 11(1), Μοσχοβίτης 8(2), Μιχαλάκης 7(1), Στεργίου , Τσαλμπούρης, Πετροδημόπουλος 3(1), Μανούσος 20(1), Χατζηνικόλας 7(1), Μοίρας 6(1), Γιακουμής, Καρακώστας 3, Κασιούμης 6.

Ετικέτες: