Στην τελική φάση του Unicef Trophy προκρίθηκε ο Α.Ο. Μυκόνου

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Unicef Trophy εξασφάλισε ο Α.Ο. Μυκόνου, έπειτα στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του με 59-95 της Δάφνης Δαφνίου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήραν τον ροζ φύλλο αγώνα, που τους έδωσε την πρόκριση στον final four του θεσμού.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-4 στο σκορ. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν, η Μύκονος πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά και να κλείσει την πρώτη περίοδο με διαφορά έξι πόντων (17-23). Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν ποτέ… πίσω, αφού όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο αύξαναν την διαφορά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του κ. Ζιάγκου είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στο +20 (30-50). Τα πάντα στη συνέχεια έγιναν πιο εύκολα καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να… επιστρέψουν. Ο Έλληνας τεχνικός της Μυκόνου από την πλευρά του βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή. Το Κυκλαδίτικο σωματείο έδειξε πως είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και πως όσο ο χρόνος περνά τόσο οι παίκτες του κ. Ζιάγκου θα ανεβάζουν ρυθμούς. Όπως έχουν σημειώσουμε και στο παρελθόν η Μύκονος έκανε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλές και καλές μεταγραφές, φέρνοντας το νησί σπουδαία ονόματα με μεγαλύτερο του Μάντζαρη ο οποίος έχει κατακτήσει την Euroleagaue με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τέλος, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πήρε 20 μαζεμένους πόντους (στους πρώτους 30 που πέτυχε) από τους Φιλιππάκο (16 π., 6/8 διπ.) και Κανονίδη (10 π., 2/3 διπ., 2/3 τριπ.) και ουσιαστικά έβαλε σε τάξη το παιχνίδι, ενώ σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Πρώτος σκόρερ για τους Κυκλαδίτες ήταν ο Σλάτερ (17 π., 3/3 διπ., 3/6 τριπ., 4 ριμπ.). Για το συγκρότημα του Ηλία Στρατικόπουλου ο Μιχάλογλου σκόραρε 11 πόντους (4/7 διπ., 1/5 τριπ.).

 

 

Δάφνη Δαφνίου-ΑΟ Μυκόνου 59-95

Διαιτητές: Λιότσιος, Ασημακάκη, Μαρίγλη

Δεκάλεπτα: 17-23, 30-50, 45-73, 59-95

Δάφνη Δ. (Στρατικόπουλος): Κυρίμης, Πιουσκούλογλου 9, Μόρφος 8, Μήλιος 7 (1), Πολυτάρχου 6 (2), Κρασάκης, Καπένης, Χίνης 2, Παπαδόπουλος 8 (1), Μανωλάτος 8, Κολοβός, Μιχάλογλου 11 (1)

Μύκονος (Ζιάγκος): Μπλάκμον 14 (1), Ντίπτσης 2, Μελισσαράτος 9, Σκουλίδας 7 (2), Πόζογλου 14 (2), Φιλιππάκος 16, Σλέιτερ 17 (3), Δεϊμέζης 2, Μάντζαρης 2, Σύλλας, Κανονίδης 10 (2), Ευστρατίου 2

Κύπελλο Ελλάδας
2η αγωνιστική
Β' Φάση
Τα αποτελέσματα:

NE Mεγαρίδος-Έσπερος Λαμίας 75-62
Αιγάλεω-ΧΑΝΘ 89-65
Παπάγου-Δόξα Λευκάδας 75-72
ΕΦΑΟ Ζωγράφου-Ερμής Σχηματαρίου 80-91
Δάφνη Δαφνίου-ΑΟ Μυκόνου 59-95
Ακαδημία Ελευσίνας-Ψυχικό (25/9)

Τα ζευγάρια της 3ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης

Αιγάλεω- Ερμής Σχηματαρίου

Παπάγου-Μπάσκετ Ελευσίνας ή Ψυχικό

Κόροιβος Αμαλιάδας-ΝΕ Μεγαρίδος

*Όπου προκύπτει από την κλήρωση ζεύγος με σωματεία διαφορετικών κατηγοριών τότε γηπεδούχος, ανεξαρτήτως της κλήρωσης, θα είναι εκείνη της κατώτερης κατηγορίας.

*Η Μύκονος προκρίνεται άνευ αγώνα.

Ετικέτες: