Η Μύκονος επικράτησε με 0-2 του Εθνικού στο γήπεδο της Καλλιθέας

Βαθμολογική ανάσα για Μύκονο

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σημείωσε η Μύκονος, η οποία επικράτησε στο γήπεδο της Καλλιθέας (ΕΛ Πάσο) με 0-2 του Εθνικού. Ο αγώνας αυτός ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα της Μυκόνου από την αρχή μπήκε δυνατά, καθώς είχε στόχο μόνο τη νίκη. Οι παίκτες του Θεόφιλου Παχατουρίδη γνωρίζουν πως τα περιθώρια στενεύουν και πως θα πρέπει από εδώ και πέρα να αρχίσει η ομάδα να μαζεύει βαθμούς.

Κόντρα στην ροή του ματς, στο 10’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Καναβέτας, με σουτ από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Μυκόνου. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Μυκονιάτες κατάφεραν να βρουν στόχο, να ανοίξουν το σκορ χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Τοπάλ και να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ με 0-1.

Το δεύτερο μέρος είχε ακόμη καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, καθώς στην εξίσωση μπήκε κι ο Εθνικός, ο οποίος προσπάθησε για την ισοφάριση. Στο 47’ ο Ματσάδες είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπουρντένη και να τα βάζει με την τύχη του, αφού ο Εθνικός για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 57’ οι γηπεδούχοι με τον Σαρηριάννη βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όμως ο γκολκίπερ της Μυκόνου ήταν σε ετοιμότητα και καθάρισε κι αυτή τη φάση.

Ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει την Μύκονο για την ισοφάριση, καθώς είχε ανεβάσει πολύ την πίεση. Αυτό βέβαια είχε και σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλοί ακάλυπτοι χώροι και η άμυνα του Εθνικού να έχει προβλήματα. Σε μία κόντρα επίθεση ο Κωνσταντινίδης στο 66’ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μανωλικίδη και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 για την Μύκονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία ευκαιρία να σημειώσουν κάποιο τέρμα, με κορυφαία αυτή του Λεσάι στο 76’, ο παίκτης της Μυκόνου βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Εθνικού, όμως η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Μυκόνου έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και είναι πλέον πολύ κοντά στον Εθνικό ο οποίος έχει 5. Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με τα όσα ισχύουν από τον 6ο όμιλο θα υποβιβασθούν οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Κάτω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Πειραιώς, η Μύκονος και το Μαρκό.

«Για σένα πρόεδρε η νίκη…»

Η Μύκονος σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τους Κυκλαδίτες να επικρατούν του Εθνικού με 0-2.
Μία νίκη, η οποία όπως είναι λογική, έφερε μεγάλη ικανοποίηση τόσο στους αθλητές, όσο και στη διοίκηση. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, οι αθλητές έτρεξαν προς την εξέδρα του «Ελ Πάσο» στην Καλλιθέα και αφιέρωσαν τη νίκη τους στον πρόεδρο της ομάδας Αλέκο Κουκά.

Αυτό γιατί οι παίκτες νιώθουν μεγάλη υποχρέωση στον άνθρωπο στον οποίο τους έχει σταθεί τόσο πολύ.

Εθνικός Πειραιά: Μανωλικίδης, Νταουλια, Αρκούδας (68' Αυλωνίτης), Παπαγεωργίου, Πεχλιβανίδης, Ξενοπανάγος, Καναβέτας (46' Μακρύδης), Λώλος (62' Λάιος), Ματσάδες, Σαρηγιάννης, Λεπενιώτης, Αυλωνίτης.

ΑΕ Μυκόνου: Μπουρντένης, Αχείμαστος (86' Ντόγος), Κέμπε, Σούλτσε, Τοπάλ, Μπανούσης, Λεσάι (86' Παπαδόπουλος), Καλτσάς, Κωνσταντινίδης, Καλογεράς (52΄Κουγιός), Μπρούνο (52' Αλεξανδρόπουλος 6

Η βαθμολογία

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

19

8

6

1

1

17

8

2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

17

7

5

2

0

12

5

3.

Α.Ο. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ

13

7

4

1

2

11

8

4.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

12

8

4

0

4

11

9

5.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

10

6

3

1

2

9

5

6.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

8

6

2

2

2

3

6

7.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

6

5

2

0

3

6

9

8.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

6

6

1

3

2

3

6

9.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

5

7

1

2

4

4

9

10.

A.E. MYKONOY

4

7

1

1

5

5

9

11.

ΜΑΡΚΟ

3

7

0

3

4

2

9