Δωρεές στη Σύρο και σε γειτονικά νησιά των Κυκλάδων περιλαμβάνονται στα προσεχή σχέδια του ΟΦΤΣΣ

Νέες ιδέες και δημιουργικές παρεμβάσεις

Σε ρυθμούς κανονικότητας επανέρχεται ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, μετά την περίοδο του κοινωνικού περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι συναντήσεις των μελών στο εντευκτήριο ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ενώ παράλληλα οι κυβερνήτες του Ομίλου εγκαινίασαν τη δράση τους με την τοποθέτηση των καλαδουριών, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, στις περισσότερες παραλίες του νησιού, δράση η οποία ολοκληρώνεται σύντομα.

Μπορεί η προγραμματισμένη ετήσια αποστολή στα νησιά της Δονούσας και του Κουφονησίου να αναβλήθηκε, όπως και η Πανελλήνια Συνάντηση Σκαφών, ωστόσο ο Όμιλος επιθυμεί να σμίξει και πάλι τα μέλη του μέσω της διοργάνωσης διαφόρων δράσεων (καθαρισμοί, κατασκήνωση κλπ) στο νησί της Σύρου αλλά και σύντομων εξορμήσεων στα γειτονικά νησιά.

Επιπλέον, έχει δρομολογηθεί η προσφορά μεγάλου παιχνιδιού για παιδότοπο, το οποίο είχε αγοράσει ο Όμιλος και θα γίνει δωρεά στο νησί του Κουφονησίου, μόλις εξασφαλιστούν οι συνθήκες μεταφοράς του με τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι άλλη μία προσφορά του Ομίλου: η διαμόρφωση έργου υποδομής, συγκεκριμένα της παιδικής χαράς σε Νηπιαγωγείο του νησιού, έργο για το οποίο η κατασκευαστική ομάδα του Ομίλου, με το μηχανικό του βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Για την υλοποίηση του έργου, συγκεντρώθηκαν χρήματα από την παιδική θεατρική παράσταση που δόθηκε τον Μάιο του 2019 στον Πολυχώρο Plaza . 

Τα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου παραμένουν ενεργητικοί, δηλώνοντας έτοιμοι να υλοποιήσουν νέες ιδέες και δημιουργικές παρεμβάσεις, σύμφωνες με τους σκοπούς λειτουργίας του.