«Η καθημερινότητα δεν είναι δεδομένο»

Για την επαγρύπνηση που απαιτείται, προκειμένου ο Χριστιανός να αναμένει την έλευση του Χριστού μιλά σήμερα ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Μέσα από τα λόγια του Ιησού, ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μιλά για το πώς η έλευση αυτή, θα έρθει μία ημέρα όπως όλες οι άλλες, που κανείς δεν θα το περιμένει. Πως, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα μοιάζει με την εποχή, που ο Νώε έφτιαξε την Κιβωτό και κατόπιν επήλθε ο κατακλυσμός. Γι’ αυτό, όπως επισημαίνει ο π. Γιάννης, είναι τόσο σημαντικό να ζούμε μεν την καθημερινότητά μας, αλλά να μη χανόμαστε μέσα σε αυτή.

Όπως λέει ο π. Γιάννης, η Ευαγγελική Περικοπεί θέλει να τονίσει, «πως η καθημερινότητα που ζούμε, δεν είναι κάτι το δεδομένο, έτσι, που να την αφήσουμε να περνά ανυποψίαστα, αλλά πρέπει να την καταλαβαίνουμε, σαν τον χώρο, μέσα στον οποίο μπορούμε να ανακαλύψουμε και να ζήσουμε τη συνάντησή μας μαζί Του. Κι αυτό, δεν αφορούσε μόνον τότε, τους μαθητές Του, αλλά και εμάς σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτε το κακό στην καθημερινή ζωή και στην αναζήτηση της απλής καθημερινής ευτυχίας. Το πρόβλημα είναι μην τυχόν, η καθημερινότητα αυτή, μας “νυστάξει” και μας “αποκοιμίσει” και μας κλείσει στο δικό μας μικρόκοσμο, μέσα στους μικροεγωισμούς μας και μέσα στις μικροαντιλήψεις μας, ότι όλα είναι δεδομένα, τίποτα το καινούριο ότι δεν μπορεί να συμβεί».